2018. november 28., szerda

33. Fejezet - Zongora dallamai


- Jó reggelt! – Állt fel helyéről az orvos és kezet fogott mindkettejükkel. – Kérem, foglaljanak helyet! - Szinte reszketve, egy pillanatra sem vette le a szemét az orvosról. Elképzelése sem volt mi keresnivalója van itt, de egy biztos megérzése volt, hogy hatalmas a probléma.
 - Kérem, nagyon kérem! Mondja, hogy semmi komoly nem történt... - Tőrt ki magából a lány. Sosem volt egy nyugodt ember és nem szerette, ha az idegeit tépik a csenddel. Már nem tudott magának parancsolni, muszáj volt valamit közbeszólnia.
 - Az utóbbi vizsgálatok során beleütköztünk problémákba. Eszméletlenül került be hozzánk és akkor találtunk egy rosszindulatúnak tűnő daganatot a fejében. Műteni nem tudjuk a nagysága miatt így csak a kezelésekkel tudnánk segíteni.
 - Hogy micsoda?!

 - Stella-nak daganata van? - Ashton kikerekedett szemekkel kérdezett vissza. Az orvos csak bólintott egyet. Ash nem tudott megszólalni sem. Abban a helyzetben csak a lány kezét szorongatta. Levegőt venni is elfelejtett, hiszen sokként érte a hír. Stella-ra tekintett, aki meredten bámult maga elé, könnyei szüntelenül potyogtak.
 - Ha rosszindulatú, akkor mennyi időm van hátra?
 - Ha nem kezdjük el a terápiás kezelést, talán hetek vagy hónapok lehetnek. - Mintha téglával dobtál volna meg Stell-t, annyira fájtak ezek a szavak. Abban a percben nem is tudta, hogy válaszoljon e vagy sem.
 - Elnézést... - Kirántotta aprócska kezét a fiú szorításából és táskáját felkapva viharzott ki az ajtón, ami hangosan csapódott mögötte. Ott abban a pillanatban nem tudta mi tévő legyen, csak könnyeit útnak eresztve rohanni kezdett minél messzebb. Hallotta, ahogy a nevét kiáltják, nem foglalkozott vele. Csak egyedül akart lenni.
 Gondolatok ezrei töltötték meg fejét. Fogalma sem volt mi tévő is legyen. Életében most következett el az a pillanat, amikor nehéz döntésbe ütközött. Váratlanul érte, hogy ilyen hamar következett be. Gondolta még előtte az egész élet, hiszen még senki mellett sem állapodott még, nem hozott a világra csodás gyerekeket, még nem érte el az igazi célját. Hatalmas teher nyomta a vállát.
 Nem volt kitűzött cél. Nem volt konkrét elképzelés hova is megy, csak minél messzebb. Furcsa érzés futott végig a hátán és rögvest megállt. Oldalra fordítva a tekintetét, megpillantotta az otthonát, ahol felnőtt, ahol a legkedvesebb emlékei születtek. Könnyes szemeit megtörölve egy fellángolás hevében magabiztosan indult a bejárat irányába. Az ajtóhoz lépve mély levegőt vett és belépett. Teljes csend borította el a házat, csak Stella halk lépteit lehetett hallani.
 Volt egy bizonyos szoba, mely titkokat és régi emlékeket rejtett. Tudta, érezte, hogy most egy rég elnyomott képességét kell újra a felszínre emelni.
 Az ajtó előtt megállt, óvatosan tette kezét a zárba lévő kulcsra majd finoman lefordította azt. Mintha egy új élet tárult volna elé, a sok poros és régi holmira tekintve az emlékek folyamatosan feltörtek. Szeme megakadt egy fehér, koszos lepedőn. Egyetlen mozdulattal rántotta le azt és a régi zongorát pillantotta meg alatta. Ujjaival csak óvatosan érintette meg a billentyűket, amik meglepően gyönyörű hangokat adtak ki. Tudta, hogy ez mind nem véletlen ezért a székre leülve helyezkedett kényelembe és emelte játékra kezeit. Ahogy elkezdte figyelmen kívül hagyta a külvilágot, de volt egy megérzése. Valaki ott volt a közelében. Ez a valaki nem más volt, mint Luke, de nem sokkal később az aggodalmakkal teli Ashton is megérkezett. Mind a ketten ragyogó tekintettel figyelték türelmesen a lányt, ahogy belekezd.
 Az érzelmek vezérelték a játékában. Abban a percben egy klasszikus zenét kezdett el, hiszen a régi időkben az a műfaj volt a mindene. Minden egyes billentyű után beleborzongott a gyönyörbe. A régi emlékek csak úgy tárultak fel előtte, szinte maga előtt látta, hogy a zenetanár dicsérte, hiszen az egyik legjobb diák volt, ahogy a zene iránti szeretet hozta össze Ash-el. Sosem felejti el, hogy a suli utáni időkben mindig fejlesztették magukat, valami újat tanultak. A gyönyörű idők azok voltak, de egyben maga a pokol is, hiszen a mássága miatt sokan nem kedvelték, legfőképpen egy bizonyos személy, Nicole. Minden egyes nap megkeserítette az életét. Könnybe lábadt szemekkel csapott a zongora billentyűire. Hangosan felzokogott, fájt neki a múlt, fájt neki a jelen, de tudta, hogy a jövő is fájni fog. Luke oda, akart lépni hozzá, hogy megvigasztalja, de Ash ebben megakadályozta. Ismerte Stella-t, tudta, hogy az igazi gyönyör most fog elkezdődni. Stell egy ismert film főcímdalát kezdte el játszani, ez nem más volt, mint a Csillagok között. Ebbe a játékba mindenét beletette, teljes átérzéssel szólaltatta meg a zongorát. A lány fejében minden, ami egész eddig történt, gyerekkorától egészen a mai napig rövidfilm szerűen játszódott el előtte. Látta saját magát felnőni, hogy mennyi szeretett vette körül, de mindeközben gyűlöletből sem volt hiány. Elérte a kitűzött célját, mert legyőzte az ellenségeit. Csak a pozitív dolgokra figyelt így vált azzá, aki. Mindene megvan. Család, barátok és a szerelme. Ennél a gondolatnál ismét csak könnyek szöktek a szemébe. Amióta csak az eszét tudja, oda volt azért a magas srácért a suliban. Sose tudta kiverni a fejéből, és most ha kell, tűzön-vízen keresztül, de harcol érte. Csakis érte.
 - Kell ennél több? - tette fel a kérdést magának. Mosolyra húzta a száját és minden egyes dallammal együtt egy közös emlék tárult elé. Mintha csak egy moziba ülne és a saját életének történetét nézné végig. Csodálatos.
 A dal végére már örömkönnyek potyogtak a fekete fehér billentyűkre. Tudta, érezte, hogy bármi is történjen valaki mindig mellette lesz. Valaki mindig is fogni fogja a kezét és ez lesz az, amit senki nem vehet el tőle. Az, ami a boldogságát fogja jelenteni, hogy mindig áll mellette valaki, legyen az családtag vagy egy barát. Azokat a pillanatokat boldogan fogja megélni. Összegörnyedve zokogott a zongora felett, melyet már Ashton már nem hagyott. A lány rögtön a karjaiba zuhant és egyre csak lejjebb csúszott. Már a földön ülve zokogott a férfi kajaiba.
 - Ashton! Én nem így képzeltem az egészet. – már levegőt alig kapott Stella. Annyira megviselték az elmúlt percekben hallottak, hogy magatehetetlen. Elképzelése sincsen, mit is fog kezdeni ezek után. Luke éppen hazaindult volna, de mégis maradt. A falnak támaszkodva hallgatta végig a beszélgetésüket. – Még semmit nem tettem le az asztalra, senkinek nem bizonyítottam ráadásul mindenkit magam ellen uszítottam.
 - Shh… - csitította a lányt. – Ez nem így van, hiszen az egész családod melletted van, és beszélhetek a srácok nevében is, mert a mi családunk része is vagy. Sosem fogunk magadra hagyni. Veled együtt fogunk küzdeni. – ragyogó szemekkel hallgatta végig a szebbnél szebb szavakat, de valami mégsem volt rendben.
 - Luke? – félve tette fel a kérdést. – Ő is így gondolja?
 - Biztos vagyok benne hercegnőm! Négyünk közül ő az, aki biztos, hogy a legjobban melletted áll, bár nem tudom, hogy mi is van most kettőtök között, de az a srác jelenleg nagyon szenved. Érted él-hal. – Luke kikerekedett szemekkel hallgatta végig, de minden szavával egyet értett. Igaza volt, hiszen őszintén szerette és még szereti is lányt. Vissza akarja hódítani, mert nélküle nem élet az élet.
 - Tudod Ash. Hiába is próbáltam elfelejteni, nem sikerült. Minden pillanatban ott volt a fejembe, még néha az őrületbe is kergetett. – nevette el magát Stella, de Luke is megmosolyogta ezt a mondatot. – Szeretem őt, de a szívem mélyén még mindig haragszom a rá, hiszen nem egy aprócska probléma lépett közénk, de képes vagyok neki még egy utolsó esélyt adni. Nála jobb embert nem ismertem, aki ennyire a tenyerén hordozott volna. – Az utolsó mondat hallatán Ash csúnyán nézett, mert nem értett egyet. Ő, saját magát is odasorolta volna, hiszen húgaként tekint a lányra, akiért bármeddig elmenne, de most ne ő volt a fontos. Nyomott egy puszit a lány homlokára, majd az ajtó felé indult.
 - Én azt javaslom neked, hogy mindezt mond el újra, de neki. – és rögtön távozott is. Stella tudta, hogy nem hagyhatja annyiban, hiszen szerette azt a férfit.
 - Ha nem akarod újra elmondani, nem kell. Hallottam minden egyes szavad. – Az a mély rekedtes hang. Különös érzés futott végig minden egyes porcikáján és az ajtó felé emelte a tekintetét. Türelmesen várt és csak várt, míg az ajtó mögül egy ismerős alak lépett elő.
 - Luke… - Éppen, hogy csak suttogva ejtette ki a nevét. A férfi egyre csak közelebb lépett a lányhoz majd letérdelt elé. Stell a karjaiba borulva sírta el magát ismét. Abban a percben elszállt minden mérge, csak egyre tudott gondolni, hogy újra mellette van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése