2015. szeptember 19., szombat

30. Fejezet - Érzelmek


 Stella megszólalni nem tudott. Meglepődött, amikor egy igazán ismerős hang szólt bele a készülékbe. Még inkább nagyobb érzelmi katasztrófa következett be, amint kimondta azt a két egyszerű szót, melynek borzalmasan nagy súlya van. „Nagyon hiányzol!”. Csak ez a mondat csengett a fejében. Akárhogyan is szerette volna elkerülni a vele való beszélgetést, nem igazán sikerült. Nem csaphatta rá a telefont, vagy küldhette el egy melegebb éghajlatra. Az nem ő lenne.

 - Luke? – A szavak összekeveredtek a fejében. Egyetlen egy értelmes mondatot sem tudott volna kinyögni. Kérdések ezrei sorakoztak a fejében, amikre a választ még nem tudta, de volt egy sejtése. Az nem ma lesz.
 - Igen, én vagyok. – Hallani lehetett, hogy mosolyog. – Ne haragudj, amiért ilyen későn zavarlak, és azt is tudom, hogy az előbb beszéltünk, de… - Szinte egy szuszra próbálta volna végigmondani.
 - Kérlek, azért levegőt is vegyél. Egyáltalán nem zavarsz, még ébren vagyok. Épp a várost csodálom. – Stell félbeszakította a szőkeséget, aki csak halkan elnevette magát. A lány még mindig aggódik érte, érdekli, hogy mi van vele.
 - Igazad van, de egyszerűen nem tudok várni. Tudom nagyon jól, hogy nem mostanában fogsz nekem megbocsátani. Beismerem, rosszat tettem, amire nem is igazán emlékszem… Lényegtelen… Csak hallani akartam a hangod, hogy csak velem beszélgetsz és nem másokkal. Tudod, mennyire hiányoznak azok az esték, amiket itt töltöttél? Amikor összebújva feküdtünk az ágyon és csendesen elmélkedtünk? – Az emlékek rögtön visszatértek. Felejthetetlen minden egyes vele töltött nap, óra, perc, aprócska pillanat. Élete boldogságban úszott akkor, sosem fogja elfelejteni.
 - Mindenre tisztán emlékezem, de most már semmi sem olyan egyszerű, mint régen. Követünk el hibákat mindannyian. Hol kisebbeket, hol nagyobbakat… Nem biztos, hogy egyszerű ezeket megbocsátani. – Jobban belegondolva, már rég a nyakába ugrott volna, de folyamatosan visszafogta magát. Nem lehet mindent megbocsátani. Sajnos Stella a jószívűségéről volt híres, így bármit elnézett. Változtatnia kellene ezen. – Nem akarok haragudni rád, de nagyon fáj a tetted. Tudtad jól, hogy mennyire szeretlek és, hogy az életemet is feláldoznám, hogy veled lehessek. Azon a reggelen ezek a gondolatok megváltoztak. Rengeteg csatát vívtam az elmúlt napokban, hetekben, hogy helyesen cselekedjek. Megtettem mindent, tovább akartam lépni és most itt tartok. Részben kibékültem veled, de ne várd el tőlem, hogy ismét a karjaidba ugorva nézek el mindent. – Ez a stílus nem volt megszokott Stella-tól, de muszáj volt kimondania mindezeket. Nyomta a szívét és már nem bírta ezt a terhet. Kimondta annak, akinek kellett. Megkönnyebbültnek érezte magát.
 - Stella…
 - Ne haragudj, de eléggé késő van. Majd máskor beszélünk! – Ezzel pedig letette a telefont. Azonnal könnyek szöktek a szemébe és visszasétált szobájába. Nem erről akart beszélni, nem akarta, hogy így történjenek a dolgok. Mintha valaki csak rosszat akarna neki. Senkinek sem ártott az égvilágon, valaki mégis ezt teszi vele. Ismét csak előjöttek benne azok a gondolatok, melyekkel véget vethetne mindennek. Sokkal egyszerűbb lenne neki is és a rosszakarójának, de eszébe jutottak Ashton szavai. Nem süllyedhet le arra a szintre. Nem szabad eldobnia az életét ezért. Nincs értelme.
 Dühösen dobta az ágyára a készüléket. Senkinek sem mondott még ilyet, de nem igazán bánta meg, de akkor is egy világ omlott össze benne. Túlságosan is gyenge volt, hogy bármi rosszat tegyen. Az ágyára zuhanva csendesen sírdogált. Fájt minden, aludni nem bírt. Talán órákon keresztül csak szenvedett. Nem tudta, hogy mi tévő legyen. Hol régi képeket nézegetve tette fájdalmasabbá a szenvedést, hol pedig fel-alá mászkálva gondolkodott. Hosszas percek teltek el így, majd az ágyra zuhanva kapcsolta be kedvenc dalát. A halk zenét bekapcsolva hunyta le szemeit és próbált valami másra gondolni. Percekkel később már mélyen aludt.

*
 Luke a kezében lévő telefonra tekintve gondolkodott el, hogy mi is az, amit nagyon elrontott. Biztos volt abban, hogy ezt a témát nem kellett volna erőltetni. Talán nem is kellett volna felhívni. Minden döntés nehéz volt abban a pillanatban, de szerette a lányt. Olyannyira, hogy nélküle képtelen volt bármire is.
 Odakint ücsörögve fogalma sem volt, hogy mit is tegyen. Egyszerűen nem értette, hogyan is jutott el idáig a kapcsolatuk. Volt egy sejtése… Talán egy utálkozó rajongó tudomást szerzett róluk és minden áron szét akarja választani őket. Még inkább csak elgondolkodott. Mikor is láthatta őket valaki, hiszen nem nagyon voltak nyilvános helyen együtt, ha igen akkor is csak késő este. Eltöprengett, mit is tehetne. Meg akarja menteni ezt a kapcsolatot, de semmilyen kiindulási pont sincsen.
 Az ajtó nyikorogva nyílott ki. A szőkeség azonnal odakapta tekintetét és várt, hogy ki is fog kilépni. Meglepetésére a banda dobosa jelent meg két bögrével a kezében. Közelebb sétálva Luke-hoz csatlakozott mellé. Kezébe nyomta az egyik bögrét, melyben gőzölgő ital volt.
 - Haver! Késő este van LA-ben. Miért nem lépsz tovább? - Ash rögtön a lényegre térve tette fel kérdését. Aggódott a lányért, hiszen ezekkel a cselekvésekkel a fiú csak megnehezíti szegény Stell döntéseit. Még mindig nem tud semmi, hogy mi is történt valójában a reptéren, de már túlzottan nem is érdekelte. Csak a lány volt az első.
- Tudom, de egyszerűen nehéz. Hiba volt minden, amit most tettem, illetve a szakításunk napján is, de én szeretem őt! - Luke elérzékenyült, ahogyan a szavakat kiejtette. Könnycseppek folytak végig arcán. Cseppet sem foglalkozott azzal, hogy ki mit gondolhat most róla. Igen is fájt neki ez az egész. Gyengének érezte magát és ezek után sosem lesz annyi bátorsága ismét cselekedni a szerelmük megmentéséért.
- Luke! Elhiszem, hogy nehéz, de valahogyan könnyítened kell. Tönkre teszed saját magad és ezzel Stella-nak is csak fájdalmat okozol. - Bölcs gondolatokkal próbálta bandatársát jobb kedvre deríteni. Ashton igyekezett segíteni mindkettőjükön, de eközben a szőkeség gondolatai csak kavarogtak. Egyet értett a dobossal, hiszen ez nem vezet jóra. Ha kárt tesz magában azzal a lánynak is. Barátok és nagyon jól tudja, hogy aggódik érte. Gondol rá, hogy vajon mekkora a fájdalma. Luke viszont csak reménykedik, hogy megmentheti a szerelmüket és nem cseszi el azt a második esélyt. - A szíve mélyén még mindig szeret, de nem megy a megbocsátás még. Idő kell neki, hogy adjon egy második esélyt a kapcsolatotoknak. Ő egy olyan lány, aki megfontoltan gondolkodik, de mégis előtérbe helyezi az érzelmeit. Nem egyszer vívott csatát magával, még akkor is, ha ott voltam mellette. Borzalmas volt látni azt a szenvedést. Szóval csak hagyd egy kicsit ezt a dolgot. Adj időt és minden jóra fordul. - Veregette hátba haverját Ashton. Az énekes halkan ejtette ki a "Köszönöm." mondatot.
 Ash magára hagyta a fiút, hogy mindent helyre tegyen. Tudta, hogy ezzel nem sokat segített, de magának kell leküzdenie minden nehézséget. Luke tisztában volt minden egyes mondattal. Aprócska tervezésekkel tudta, hogy mit fog tenni és mit nem. Az égre pillantva mosolyodott el, majd szépen lassan felállva indult be a házba. A kezében lévő üres bögrével sétált a konyhába, ahol a pultra helyezte azt. Megfordulva túrt bele hajába miközben már a lépcsőn igyekezett az emeletre. Halk léptekkel jutott el szobájáig és lépett be oda. Gondosan becsukta maga után az ajtót majd pedig az ágyára zuhanva vette kezébe a telefonját. Szinte ő is csak szenvedett. Nem tudott aludni és ez teljes mértékben bosszantotta. A telefonját bújva böngészett mindenféle közösségi oldalakon, míg nem eszébe nem jutott valami. Rögtön kipattanva az ágyból kereste elő azt a dobozt, melyet gondosan elrejtett szobájában. Feje búbját vakargatva gondolkodott, hova is tehette. Szemeit lehunyta majd jobbra fordulva nyitotta ki. Rögtön megpillantotta a kis kék dobozt. Leguggolt érte majd kezébe véve nyitotta ki azt. Elmosolyodva szemlélte a benne lévő kis apróságot. A kis csomagot gondosan az asztalra helyezte majd pedig visszasétált ágyához. A puha párnák közé zuhant és perceken keresztül csak az asztal irányárba pillantott. Folyamatosan az járt a fejében, hogy vajon Stell, hogyan fogja fogadni. Mosolyt akar csalni az arcára. Semmi másra nem vágyik, csak hogy mosolyogjon és legyen boldog az a lány, akit ő nagyon szeret.

 Ezekkel a gondolatokkal hunyta le szemeit és aludt el. Másnap reggel pedig nem volt más dolga, csak hogy azt a dobozt eljuttassa a megfelelő személynek.

-------------------------------------------------------------------
Sziasztok drágáim!
Tudom, hogy eléggé hosszadalmasra sikeredet a csúszás, de sajnos előbb nem tudták megjavítani a gépemet. De nem is mentegetőznék tovább... Remélem, hogy tetszett a rész és oldalt az információk között megtaláljátok a történet Wattpad verzióját is :D Ha valakinek nem lenne kedve itt elölről elolvasni, ott most megteheti.
Ölel benneteket, 
I.Heni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése