2014. július 26., szombat

14. Chapter

A hazafele út biztonságosan telt, hiszen csendes volt az utca, egy lélek sem járt arra. Lexie-ben mindig is lakozott egy félelem, de a fiú mellett ez eltűnt. Boldog volt, ez tisztán látszott rajta.
 Az este további része talán túl érzelgősre sikeredett, de ő csak a lány miatt tette mindezt. Csodásan érezték magukat és Harry végre úgy érezte, hogy sikerült neki segíteni, hogy teljesen elfelejtse a múltat és a jelenjére koncentráljon.
 Amikor már szinte teljesen egyedül maradt besietett a konyhába, hogy szomjúságát csillapítsa majd sietős tempóban követte Lexie példáját. Felsietett a lépcsőn az emeletre, de mielőtt szobájába ment volna benézett a lányokhoz. Először Emma-hoz igyekezett. Csöndesen belesett a résnyire nyitva hagyott ajtón rögtön Lexie-re tévedt a szeme, aki gondoskodóan figyelte testvérét. Fülhallgatóját óvatosan kivette a lány füléből és a telefonnal együtt az asztalra tette majd betakargatva, „jó éjt” puszit adva homlokára indult meg az ajtó felé. Harry azonnal berohant a szobájába és résnyire nyitva hagyva az ajtót tovább leskelődött Lexie után. A lány kecsesen végig sétált a folyosón egyenesen az ajtajáig majd ott eltűnt. Harry csak nézett maga elé majd észbe kapva becsukta az ajtót és a fürdőbe indult…

***
 Reggel Lexie telefonja vészesen jelzett. Fogalma sem volt, hogy ki a fene küld neki kora reggel SMS-t, de amint közelebb lépett az asztalon heverő készülékhez megpillantotta a számot, ami számára ismeretlen volt. Azonnal kezébe kapta a mobilt és megnyitotta. Ahogy a sorokat olvasat könnyekbe lábadtak a szemei majd az utolsó sorhoz érve a földre ejtette a telefont, kirontott az ajtón és húga szobája felé vette az irányt. Az ágy üres, Emmának nyoma sincsen. Egy régi kép hevert a földön, melyen egy üzenet állt piros betűkkel.

 „Elvittem magammal a húgod, de én igazából téged akarlak! Ha nem akarod őt is elveszíteni úgy, mint a szüleidet, akkor, ma 2-kor a házatokhoz közeli parkba, a tó melletti öreg fánál találkozunk!
 Mark

 Rémülten rohant át a szemközti szobába, ahol Harry még nyugodtan szundikált. Őrült tempó kíséretében az ajtó kicsapódott mire a fiú ijedten ült fel az ágyon és emelte tekintetét a lányra, kinek könnyei szűnni nem akaróan folytak végig arcán. Ahogy végigmérte őt az ajtóban álló személy arcáról ijedtség, félelem, aggodalom és szomorúság volt leolvasható. A teste szinte remegett és olyan gyengének látszott, mint aki ott helyben össze akar esni. Amilyen gyorsan csak tudott kiugrott az ágyból és közelebb sietett Lexie-hez majd az ágyra ültetve térdelt le elé. Már az elején tudta, hogy baj van.
- Mi történt? – kezét a lány combjaira tette mire válaszul megfogta egyik kezét. Tenyerébe helyezett egy képet és zokogva az ölébe borult. Harry megfordította a képet. Ahogy a sorokat végigolvasta düh és aggodalom kavargott benne egyszerre. Ekkor már tudta, hogy mi is az a nagy baj. – Az a szemét! – szorította ökölbe a kezét.
 - Harry! – zokogott a lány – Elrabolta Emmát!
 - Minden rendben lesz! Ígérem! – majd a lányt elengedve tárcsázta a fiúkat, akik szintén meglepődve, de dühösen rohantak a házhoz, hogy kieszeljenek egy tervet, hogyan is tudnák ezt az alakot rács mögé juttatni örökre, de ami a legfontosabb volt most, hogy sértetlenül visszakapják Emma-t. Hogy miért nem a rendőrséget hívta először? Tudta, hogy Lexie nem menne bele ebbe az ötletbe így jobbnak tartotta, ha a fiúkkal ráveszik a jobb és talán könnyebb megoldásra.
 Nem sokkal később mind a 4 fiú megérkezett, de nem egyedül érkeztek. A srácokhoz csatlakoztak kedves barátnőik is, hátha ők is segítséget nyújthatnak ebben a helyzetben.
 - Sziasztok! – nyitott ajtót Harry – Gyertek. – majd mindenki sietősen a nappaliba igyekezett, ahol a zokogó lányhoz csatlakoztak. Mindenki elfoglalta a helyét és hosszú megbeszélésbe kezdtek.
 - Hallottuk, hogy mi történt és jöttünk segíteni. – tette Eleanor kezét Lexie vállára.
 - Nagyon aranyosak vagytok, de ez az én ügyem és nekem kell megoldanom.
 - Együtt fogjuk megoldani. – jelentette ki Liam. Meglepődött, hiszen ilyen idegesnek se őt se a többieket nem látta még.
 Mindenki gondolkodásba kezdett és ötleteket összerakva kialakult egy terv, de ezek közben sikerült rávenni a lányt, hogy a rendőrség is segítsen ebben az ügyben. Harry azonnal tárcsázta is a számot és csak pár perc tellett bele, hogy meg is érkezzenek. Nagyon aggódott, hiszen bármi rossz történhet.
 Lexie idegesen tekintett az órára és a telefonjára miközben mesélte a történteket. Mindent részletesen elmondott, még azt is, hogy mikor idekerült mit akart vele tenni az-az állat, de még szerencsére ott volt az ő hőse, Harry.
   - A kisasszonyra egy lehallgató készüléket és egy rejtett kamerát szerelünk, de még kap egy fülest is, amin közvetítjük, hogy mit is cselekedjen mikor. – mondta az egyik férfi Harold-nak, de a lány minden egyes szót hallott így azonnal közbevágott.
 - És ha valami baj történik a húgommal, ha kiszúrja szemével a rám felszerelt dolgokat? – idegesen pillantott fel a kanapéról.
 - És ha valami baj történik vele?  - aggodalmaskodott Harry miközben az előbb megszólaló lányra pillantott. Nem akarta elveszíteni, persze a kislányt sem, de nem akarta ilyen kockázatos dolog elé vetni őt. – Inkább feláldozom magam én! – mondta, ami talán jobb megoldás lenne.
 -Harry! Az nem lenne jó, hiszen nem téged, hanem engem akar. – mondta Lexie
 -Igaza van a kisasszonynak. – bólogatott egyetértően - Nyugodjon, meg és ne aggódjon. Álruhás emberek lesznek a környéken így, ha bármi is történne, ők rögtön cselekednek.
 -Rendben. – nem szívesen ejtette ki ezt a száján, de talán így az akció sikeres lesz és mindenki épségben megússza majd.
 „Mindent elkövettem, hogy a legnagyobb biztonságba érezhessék magukat a lányok és erre jön ez! Talán mégsem vagyok olyan jó ember, hiszen megígértem nekik, hogy mindent elkövetek a cél érdekében. Biztonságban fogják érezni magukat és most megtörtént ez… Minden az én hibám!” – ökölbe szorítva kezét dühösen a falba ütött majd homlokát nekitámasztva annak mérgelődött. A lány megpillantva Harry-t azonnal odasietett hozzá és jó szorosan hozzábújt.
 - Ne hibáztasd magad! – suttogta fülébe Lexie – Az én hibám! Már akkor börtönbe kellett volna juttatnom, amikor jöttél és megmentettél.
 - Hölgyem! – szólt köbe az egyenruhás férfi – Bocsánat, hogy megzavarom önöket, de a készüléket fel kellene szerelnünk. – a lány bólintott, majd a fiútól távolabb állt és engedte, hogy minden egyes kütyüt elrejtsenek. A pólója alá rejtették a mikrofont, a kamerát táskájára, míg a fülest elhelyezve fülébe gondosan helyezte rá hosszú kiengedett barna haját. Még mindig bennük volt a félelem, de tudták, hogy miért teszik ezt! Már csak reménykedtek abban, hogy a dolgok jól süljenek el.

***
 Már helyszínen ácsorogva tördelte idegesen kezeit a lány. Minden egyes percben körbetekintett és az órájára pillantott, mely 2 órát mutatott, de senkit nem látott. Egyre jobban kezdett ideges lenni, hiszen akivel most találkozik bármire képes. Simán kicselezi a rendőr őket. Olyan kiszámítható tud lenni, de sosem tudod, hogy melyik percben és ettől nagyon tartott a lány.
 Hirtelen egy torokköszörülésre figyelt fel és rémülten fordult meg a hang irányába. Egy kapucnis férfival találta magával szemben, aki önelégülten mosolygott. Lexie abban a pillanatban felismerte azt a mosolyt így egy kicsit hátrálni kezdett, de Mark csak lépett utána.
 - Hol van a húgom? – kérdezte Lexie.
 - Miért olyan fontos ez? – letörölhetetlen volt a vigyor az arcáról.
 - Hol van a húgom?? – emelte feljebb a hangját, de hát nekiütközött e fának így nem tudott tovább hátrálni.
A férfi közelebb lépegetett majd egy szűk helyet hagyva maguk között közelebb hajolt a lányhoz és kezét álla alá helyezve emelte fel, hogy tekintetük találkozzon. Akkor érezte a lány magát teljesen úgy, hogy innen nincs menekülés…

----------------------------------------------------------
Szerintem nem lett valami jó ez a rész... vagyis nekem nem a kedvencem...  de azért remélem, hogy tetszet :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése