2014. május 14., szerda

04. Chapter

 Bűntudatot érzett, hogy Marknak nem mondott semmit a tegnapról, de jobbnak találta, ami ott történt az ott is maradjon. A vele töltött időket már nem olyanok voltak, mint a tegnapi este. Aznap este minden teljes fordulatot tett és már nem érezte magát annyira boldognak, ha Mark-kal töltött időkben, de próbálja elfelejteni mindent, hisz vőlegénye az első. El fogja felejteni Harry-t, nem csinál belőle káoszt. Csak lenne egyszerű a felejtés…
 A konyhába lesétálva figyelte meg a lakást, hogy tényleg egyedül van e. Fogalma sem volt, hogy mennyi az idő, de mos nem ez érdekelte. A kávéfőzőt beindította és a pultnak támaszkodva gondolta végig a dolgokat.
 „Úgy érzem, hogy nem lesz egy igazán egyszerű dolgom… Felejteni nehéz, nagyon is nehéz… Bár mára már biztosan elfelejtett, ha találkoznánk, sem ismerne meg, hisz ezernyi rajongóval találkozik nap, mint nap.
Lehet, hogy így egyszerűbb lesz…” – a kávégépet kikapcsolva nyúlt a polcon elhelyezkedő csészéért. Gondosan beleöntötte a koromfekete italt, beízesítette, majd visszadőlve a pultnak fogyasztotta el, de abban a pillanatban hasa hangos korgásba kezdett. A csészét az asztalra helyezve pillantott be a hűtőbe, de semmi nem volt otthon jelen pillanat. Nem volt más választása, mint hogy bevásároljon. Mindent gondosan rendbe rakott a házban majd a hálószobába igyekezve nyitotta ki szekrénye ajtaját. A megfelelő darabokat összeválogatta, magára vette, haját kifésülve összekötötte egy fonatba. Teljes egészében készen állt a bevásárlásra, már csak kedvenc cipőjébe bújt bele és táskáját vette vállára. Kilépett az ajtón gondosan bezárta a lakást és útnak is indult. Szerencsére nem kellett nagyon messzire mennie, hiszen csak pár utcányira volt az élelmiszerbolt. 

***
 Lexie amint végzett a vásárlással nyugodtan sétálgatott hazafele mikor nem várt személyek bukkantak fel vele szemben.
 ”Ki gondolta volna, hogy a srácok csak így lazán, az utcán sétálgatnak…” - gondolta végig magában a dolgokat. Lépteit lassabbra vette, nem akart azonnal rájuk ugrani, bár az sem biztos, hogy megismerik. Hol az aszfaltot, hol az épületeket fixírozta, de amint a fiúkra emelte a tekintetét… -  „Hol van Harry?” - esett le neki, hogy az egyik bandatag hiányzik, viszont ebben a pillanatban már olyan feltűnően figyelte a vele szemben jövő személyeket, hogy ez nekik is feltűnt. Ahogy a lányra szegezték tekintetüket, mindenki csak mosolyogva integetni kezdett. Ezek szerint még emlékeznek rá és ez Lexie-t nagyon boldoggá tette.
 - Sziasztok! – mosolyodott el a lány, amit a fiúk viszonozták ugyan olyan lelkesedéssel és kedvességgel, mint tegnap. Boldogan kezdtek bele a beszélgetésbe így egy kicsit felvidítva egymást. A srácok elmeséltek minden olyan dolgot, ami talán érdekesnek számított, de egyben igazán vicces is. Remekül szórakoztak, mint tegnap, viszont nem tartották olyan biztonságosnak ezt a beszélgetést az utca kellős közepén így a lánynak támadt egy remek ötlete. – Szerintem itt nem olyan kényelmes, de biztonságos sem a számotokra. Mi lenne, ha nálam folytatnánk tovább? – vetette fel az ötletet, de nem csatlakozott mindenki. Zayn-nek sajnos máshol akadt dolga, vagyis barátnőjéhez sietett, de a többiek nagyobb örömmel csatlakoztak Lexie-hez így hát együtt elindultak a lány házához. Az út már nem volt olyan hosszú, ezért hamar odaértek, az ajtóhoz léptek és Lex előhalászva a kulcsit helyezte azt az ajtóba és kattanással jelezte, hogy nyitva. Kitárta az ajtót és a fiúkat otthoniasan fogadta. Mindenki boldogan sétált be a nappaliba és ült le a kanapéra, de Louis-nak egyből feltűnt egy mappa, amit kezébe vett és lapozgatni kezdte. – Kértek valamit? – kiáltotta Lexie a konyhából.
 - Nem! – egyetértően válaszoltak egyszerre és tovább folytatták, azt amit elkezdtek. A lány lepakolt a konyhába és már indult is a srácokhoz, de meglepődött ugyanis a munkájával teli mappát lapozgatták át.
 - Ti meg mit kerestek abban a mappában? – dőlt neki a falnak és egyik szemöldökét felhúzva sejtelmesen tekintett a kíváncsiskodó személyekre. Erre a reakcióra a fiúk csak megijedtek, de még a mappa is a földre került.
 - Semmit! – emelték fel kezüket és ártatlanul figyeltek, de nem sokáig bírták röhögés nélkül. 3 másodperc múlva már mind a 3 fiú a földön, a kanapén és a falnak támaszkodva könnyes szemekkel nevetett. Később már komoly ember módjára beszélgettek tovább.
 - Nem gondoltam volna, hogy még emlékezni fogtok rám.. – mondta Lexie, mert ez volt a teljes igazság. A srácok csak egymásra tekintettek, de úgy, mintha valamit titkolnának a lány elől.
 - Tudtuk, hogy ezt gondoltad, de nekünk remek memóriánk van! – mutatóujjával a fejére mutatott Niall és csak vigyorgott tovább, mint, aki görcsöt kapott –Téged soha nem felejtenénk el.
 - Miért is? – kíváncsiskodott Lexie.
 - Mert te különlege… - befejezni nem tudta, mert Louis fején egy kéz landolt, melynek tulajdonosa Liam volt. A lány nagyot nevetett, olyannyira, hogy a könnyei is kicsordultak, de visszatérve az előző mondathoz, furcsállta. Nem tudta, hogy mit titkolnak előle, viszont volt benne egy amolyan kettős érzés, hogy megkérdezze, e vagy inkább hagyja az egészet. Kicsit elgondolkodott ezen és végül az első elhatározásnál döntött, de mikor éppen kérdezni akart, de a fiúk gyorsan felpattantak a kanapéról és gyors búcsúzkodásba kezdtek, ugyanis rohanniuk kellett. Kiléptek a házból és még integettek egymásnak, de utána a lány becsukta maga mögött az ajtót, majd nekidőlve annak gondolta egész végig azon a titkon járt. Nem tudta megfejteni, de még azt sem, hogy Harry miért nem volt a többiekkel. Akármennyire is törte a fejét nem talált választ így felhagyott vele.
 Túl sokat gondolkodik mostanában így jobbnak tartotta, ha nekiáll az ebéd elkészítésének, mire kishúga hazaérkezik. Bár, ha belegondolt a probléma mindig is az volt vele, hogy minden titkot tudni akart. Kíváncsi természetű volt, és nem tudott megváltozni…
 Nyugodtan főzte az ebédet, amikor hazaért a húga az iskolából.
 - Szia! – mondta Emma miközben belépett a konyhába, és leült az asztalhoz. Nővérére tekintett, aki csak mosolyogva figyelte őt.
 - Valami történt ma? - tette fel a kérdést, miközben húga elé rakta a kedvenc tortáját. A kislánynak azonnali csillogásba kezdett a szeme, de udvariasan válaszolt a kérdésre.
 - Semmi. – felelte egyszerűen - Igazán köszönöm a tortát, de fel kell mennem a szobámba. – kezébe vette a tányért, majd eltűnt a konyhából. Lexie nem értette, hogy mi ez a sietség, de leült laptop elé és böngészni kezdett a világhálón.
 Már vagy órák óta a gép előtt ült, de eközben Mark is hazaért. Egy csókot hintett a lány arcára, majd a férfi felsietett a hálószobába. Lexie is tartott volna vele, de egy érdekes cikket talált a mai vendégeivel kapcsolatban és fontosnak tartotta azt elolvasni. Ebből még több cikk lett és nem bírta abbahagyni.
 Elég későn, de sikerült elszakadni a géptől, viszont már nem volt annyi ereje, hogy a szobába, felsétáljon és dobja magát a puha ágyban, így a kanapén hamar elaludt.

***
 Álmosan kelt reggel, bár az jobban zavarta, hogy nagy a csend a lakásban. Senki sehol. Nehezen felállt a kanapéról, és elindult az emeletre, hátha még fent alszanak, de sem Mark, sem Emma. Mindenki eltűnt otthonról. Ránézett az órára, ami délelőtt 10 órát mutatott így érthető volt a csend. Mark munkában, a húga meg az iskolában, de abban a percben telefonja éles csörgésére lett figyelmes. A készülékért sietett, ami eszeveszetten villogott. Ismeretlen szám, de mire felvette volna a csörgés abbamaradt… Vajon ki lehetett az?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése