2015. január 24., szombat

01. Fejezet - Meglepettség

 Egy hétfői reggelen korán kelve ugrott ki az ágyból Stella remek kedvvel és kicsattanó energiával, amint mezítelen talpa érintkezett a hideg parkettával kellemetlen érzés töltötte el testének minden egyes szegletét, de nem törődve vele lépett ablakához, hogy a függöny széthúzása után friss levegőt engedhessen be. Londoni napnak reggeli sugarai jártak át a szobán ezzel megvilágítva hófehér falakat, melyek különböző árnyalatokban mutatkoztak meg.
 Telefonja halkan dalolva jelzett, melyen ismerős csengőhang szólt. Az éjjeliszekrényhez sétálva vette kezébe a készüléket, majd számára kedves név állt a képernyőn így a zöld gombot félrehúzva tartotta füléhez mobilját.

 - Szia, drágám! – Egy igazán kellemesen csilingelő női hang szólt bele, melynek hallatán Stella arcára még nagyobb mosoly ült. Régen hallotta édesanyját és meglepte, hogy éppen ilyen korai reggelen hívta fel, de jobban belegondolva, a két kontinens között nagy az időeltolódás, így ha minden igaz ott jelen pillanatban este van.
 - Szia, anya. Hogy-hogy ilyen korai reggelen hívsz? – Tette fel kedvesen eme ártatlan kérdést, melynek végén halkan kuncogva lépett szekrényéhez és kereste elő kedvenc ruhadarabjait majd az ágyra készítve azokat próbált egy kis rendet teremteni szobájában.
 - Remélem, hogy nem zavarlak és ma nem is dolgozol, ugyanis itt vagyunk a városban. Gondoltuk meglátogatunk apáddal. – Amint az utolsó szavak is elhagyták a nő száját, Stell kezéből rögtön kiesett egyik kedvenc könyve és hangosan csapódott a földhöz. Szinte köpni-nyelni nem tudott, olyan hirtelen érte a hír, de egyben boldog is volt, hiszen régen nem látott szülei a városban vannak. Örömében azt sem tudta, hogy mihez kezdjen, viszont mielőtt még válaszolhatott volna, lehiggadva fordult a tükör felé és egy nyugodt arckifejezéssel belekezdett.
 - Váratlanul érte ez a hír, de most ne tud meg, hogy milyen boldog vagyok! – Végére már nem bírt magán uralkodni. – Hol vagytok most?
 - Egy közeli szállodában, gondoltuk nem akarunk benneteket zavarni, viszont perceken belül indulunk hozzátok.
 - Rendben, akkor majd később beszélünk! – A vonalat bontva visszahelyezte a készüléket helyére majd miután gyorsan rendbe tette szobáját és felöltözött villámsebességgel rohant át a szomszéd szobába, ahol még kedves barátnője az igazak álmát alussza. – Freya! Kedvesem ébresztő! – Próbálkozott kedvesen keltegetni, aki még mindig nyál csurgatva rezzenéstelenül aludt. Igazán nevetséges látványt nyújtott a fiatal lány, de ha hangos kacagásba kezd, arra sem fog felkelni. Amint az ajtó irányába indult eszébe jutott valami nagyon jó ötlet és egy ördögi mosoly terült el arcán. Már ismerte annyira, hogy tudja, mi kell ilyenkor. – Ha nem kelsz fel azonnal, akkor hozom a vizes vödröt! – Szinte kiabált, melyre barátnője szemei abban a pillanatban kipattantak és heves tiltakozásba kezdett. Stell győzedelmes mosolyra húzta száját és ezzel magára hagyta a lányt.
 A konyhába sietve lépett a kávéfőzőhöz, hogy a fekete italt elkészítse Freya számára, míg magának vizet melegítve helyezte bögréjébe a tea filtert. Beízesítette majd a pultra ülve fogyasztotta mikor valaki hangosan sikított. Az italt félrenyelve, leforrázva nyelvét mérges káromkodásba kezdve sietett a hangok felé. Berontva a fürdőbe majdnem elkapta a röhögő görcs mikor megpillantotta barátnőjét a wc tetején toporzékolva azt kiabálva, hogy „Pók! PÓK!”. Visszatartva a nevetést, megnyugtatta magát, majd szobájába sietett. Amint az ajtón belépett, mindenhol körbetekintett és egy magazint felkapva igyekezett vissza a megrémült lányhoz. A helyzet továbbra is változatlan volt, hiszen Freya még mindig ugyan ott állt mozdulatlanul miközben szemezgetett rémálmával. Elmosolyodva lépett a kisállthoz és óvatosan rátessékelte a papírra majd az ablakon kieresztette.
 - Mi a franc volt ez? – Nevette el magát Stella. Kedves barátnője hálálkodóan, de egyben gonosz tekintete szikrákat szórt miközben felkapta ruháit és kilibbent. Stell csak mosolygott, hiszen ez a jelenet egy életre megmarad, bár a hétköznapok mondhatni furcsák, hiszen nem megszokott az életük. A hónapok szinte villámsebességgel haladnak ezzel együtt a nézettség és az olvasók száma is nőtt mindkettejüknek. Már az utcára kilépve is megrohamozzák őket. Nem nyugodt az életük, de imádják. Gondolatmenetét az ajtóban állók kopogása zavarta meg. – Freya, igyekezz, mert vendégeink vannak! – Mosolyogva nyitott be barátnőjéhez, aki abban a pillanatban nadrágját próbálta magára rángatni. Viccesen nézett ki, bár ő már csak ilyen, de a nevetést visszafojtva igyekezett a bejárati ajtóhoz. Kilincsre emelte kezét majd lenyomva azt tárta ki és pillantott meg két rég nem látott mosolygó arcot. Elérzékenyedve borult szülei ölelésébe, akik szorosan magukhoz szorították lányukat. Látszott a felnőtteken, hogy büszkék rá, hiszen, amit elért az nem volt egyszerű. Mára már híres íróvá vált.

*
 Freya csatlakozása után együtt sétáltak át a szemben lévő kávézóba. Az ajtó csilingelve jelezte a vendég érkezését, de a két lány hangosan köszöntek kedves munkatársaiknak, majd míg Stella szüleivel kényelembe helyezték magukat az egyik asztalnál, addig barátnője hátra sietett, hogy felvegye kötényét és munkába állhasson, akármennyire is gyűlölte a reggeli beosztást.
 - Annyira hiányoztál már nekünk! – Vidáman és egyben izgatottan mosolygott édesanyja.
 - Nekem is ti, de meséljetek! Mi van otthon? A barátok? És Rosie? – Bombázta kérdéseivel Stella szüleit, akik csak elnevették magukat és hosszadalmas mesélésbe kezdtek bele. Mosolyogva mutogatta a képeket, miközben mondta és mondta, hiszen olyan régen járt odahaza, hogy honvágya lett ebben a pillanatban. A meleg nap sugarai, a jó idő, a tengerpart, de legfőképpen a családja. - Rosie-nak nagyon hiányzol kincsem. Nincs, olyan nap mikor ne emlegetne téged, sőt minden nap olvassa a bejegyzéseidet. – Rengeteg csodálatos emlék köti őt ahhoz a városhoz, és amit a számára egyik legfontosabb személyről hallott, Rosa-ról, az egyszerűen csak növelte benne a hiányérzetet. Hiányzott neki a lány és a vele töltött mindennapok. A jó kedve, a mosolya, a nevetése, de még a hisztije is, ami csak megmosolyogtatta Stella-t. Így visszanézve a múltat, csodás élete volt szülővárosában, akárcsak most itt Londonban, viszont gondolataiból ismét kizökkentették. Egy kislány, aki ott állt mellette és mosolyogva tekintett a fiatal íróra.
- Szia! Te vagy Stella, a híres írónő, aki a világ legszexibb és legtehetségesebb férfiakról ír? – Az a gyönyörű kék szempár eszeveszett ragyogásba kezdett. A szemei csillogtak miközben mindent elmondott egy szuszra. Stell csak mosolyogva bólintott egyet majd a papírt és a tollat felé nyújtotta.
 - Kinek írhatom?
 - Natalie. – Óriási mosoly terült el az arcán és a fiatal író azonnal a lapra írt egy kedves sort, majd a kislánynak átnyújtva köszöntek el egymástól. Lehet, hogy percekig, de figyelemmel kísérte, ahogy távozik és szüleihez siet, hogy beszámoljon élményéről, amit az előbb élhetett át, de visszafordulva szüleihez kicsit megrémült arckifejezésükön.
 - Mi a baj? – Vonta fel egyik szemöldökét, mire a felnőttek csak mosolyogva rázták fejüket. Még új volt nekik, hogy lányuk már nem a régi, hanem egy másik fejezet nyílt az életében, de büszkék is voltak rá, hiszen amit egyedül elért az nagydolog.
 A nap további részét is együtt töltötték, de egyre inkább közeledett az este. London városa gyönyörűen kivilágítva nyújtott gyönyörű látványt, de mikor a szálloda elé értek, nem várt mondatot hallott édesapja szájából.
 - Szeretnénk benneteket meghívni odahaza egy amolyan nyaralásra, hiszen Stella régen jártál már otthon és Freya is gondolom, szívesen jönne. Kell egy kis kikapcsolódás! – Kacsintott a lányok felé a férfi majd egy mosoly kíséretében fordult vissza feleségéhez és búcsú után indultak a bejárat felé, de hirtelen eszébe jutott valami így Stell édesapja megfordult és még a lánya után szólt. – Most jut eszembe drágám. Egyik nap kereset téged egy igen magas fiatal fiú, persze mint írót. Nem ismertem, de nagyon nem is láttam, hogy ki lehetett az, mert napszemüvege és pulcsija eltakarta, de kedves mosolya van. – Stella nem hitt a fülének, hogy már odahaza is ilyenek történnek, de viszont egy valamin nagyon elgondolkodott. Honnan tudta, hogy ott lakik? Senki nem ugrott be neki, hiszen a barátai tudják, hogy itt van, de akkor vajon ki az, de mivel nem tudta kire gondoljon így elhessegette a felesleges kérdéseket és mosolyogva tért haza barátnője társaságában.

 Hazaérve bedobva magát az ágyba nyitotta fel laptopját, hogy feltekintsen blogjára, majd az e-mail ikon felvillanva jelzett. Kíváncsian nyitotta meg és egy ismeretlen, rejtett nevű személy egy hosszadalmas levelet írt a lánynak, amiben mindent elmesél. Stell szeme felragyogott mikor ezt meglátta és mosolyogva olvasott bele…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése