2015. július 8., szerda

23. Fejezet - Kórház

  Ashton fel-alá mászkálva okolta magát folyamatosan, míg nem megérkezett Freya. A lány rohanva borult Ash karjaiba. Minél előbb tudni, akarta, hogy nincs e komolyabb baja barátnőjének. A fiú megrázva fejét tudatta a vele szemben álló Freya-val, hogy az égvilágon nem tud semmit. Aggodalma még inkább csak súlyosbodott. A mindig vidám lány most szomorúan és kétségbeesetten ült le a székre. Arcáról szinte semmit nem lehetett leolvasni. Csak meredt előre. Ashton csatlakozott mellé.
 - Kinek említetted az esetet? – Tette fel kérdését. Kíváncsi volt, hogy a lány hamar továbbította a történteket a szülőknek, vagy éppen a srácoknak. Nem igazán szerette volna, hogy bármelyik is megtörténjen, hiszen ezzel csak még nagyobb bajt okoznának Stella-nak.

 - Senkinek. - Emelte fel könnyes tekintetét. Aggódott barátnőjéért, hiszen már összenőttek, szinte testvérek voltak. Most pedig lehet, hogy mindennek vége. Borzalmas lenne azt közölnie egyik videójában mindenkivel, hogy szeretett barátnője, olvasók kedvence soha többet nem fogja papírra vetni jobbnál jobb ötleteit. Reménykedik ő is, Ash-el együtt, hogy Stell felépül és senkivel sem kell tudatni a legrosszabb hírt. Pontosan nem tudták megállapítani, hogy mennyi ideje lehetett a víz alatt, eszméletlen állapotban, esetleg a túlvilágon, már ha létezik ilyen. Az biztos, hogy egyhamar nem adják fel a küzdelmet és, ha kell, minden egyes nap a lány mellett lesznek, arra buzdítva őt, hogy küzdjön. Viszont bíznak abban, hogy erre semmi szükség nem lesz.
 Nem tudják, mennyi ideje ülnek odakint. Még mindig nem közöltek velük semmit. Aggódnak, de erősek is, de abban a pillanatban egyikőjük telefonja szólal meg, mikor nyílik az ajtó. Ashton rögtön a mobil után kap és elsiet, hogyhogy felvegye, az orvos észrevétele nélkül. Freya azonnal az orvoshoz siet, hogy legalább ő tudja, mi is történt.
 - Doktor Úr! Mi van Stalla-val? Jól van? Fel fog épülni? - zúdította kérdéseit Mindenre tudni akarta a választ méghozzá azonnal, hiszen itt egy emberi életről van szó.
 - Kisasszony, Ön hozzátartozója a betegnek? - Tekintetéből semmit nem lehetett kiolvasni. Üveges mégis gorombán figyelt a szőkeségre. Elgondolkodott, hogy, ha az igazságot mondja el, akkor minden bizonnyal nem fog megtudni semmit. Így hát hazudott.
 - A testvére vagyok. Freya Austin. Kérem, mondja el, mi történt vele. - Utált hazudni, de sokszor rákényszerült.
 - Nos, akkor, testvérének állapotát stabilizáltuk. Szerencséjére a barátja időben kiemelte a vízből és hozta be. Eszméleténél van, de kissé össze van zavarodva. Pár nap múlva hazaengedjük. - Freya megnyugodva köszönt meg minden az orvosnak. Minden a legnagyobb rendben van és pár nap múlva minden visszatérhet a rendes kerékvágásba.

*
 Ashton nyugodtabb, csendesebb helyre sietett, hogy semmi se tűnjön fel. A telefonját előhalászva zsebéből pillantott a kijelzőre, melyen Calum neve villogott. Kifújva a levegőt nyomott rá a zöld gombra és emelte füléhez a készüléket.
 - Minden rendben haver? - Cal azonnal a lényegre térve faggatta barátját, miközben az otthon indulatokat próbálta kézben tartani.
- Igen, minden. - Remegő hangon szólalt meg. Egyszerűen képtelen volt most bárkivel is beszélni, hiszen szinte semmit nem tudott Stella-ról és ezt mind Luke-nak köszönhetően. Ha hazaér jobb lesz nagy ívben elkerülni, mert a végén még nekiesik. Visszatérve igyekezett lenyugodni és rendesen válaszolni, de megszólalni sem tudott.
 - Stell jól van? Nagyon megviselték a dolgok? - Ash-nek elakadt a szava. Teljesen lefagyott, hazudni sem tudott. Kínos csend uralkodott a kettejük közti beszélgetésen. - Mond, hogy nem történt vele semmi... Mond, hogy nem csinált valami hülyeséget... - Calum tudta, hogy ez nem jó jel. Ashton sosem szokott ilyen hallgatag lenni, csak, ha valami baj van. Ebből már tudta, valami történt... A fiú összeszedve magát és gondolatait próbált meg ismét megszólalni.
 - Figyel, nem történt semmi... Minden rendben van, de szerintem én nem megyek haza, hanem itt maradok Stella-nál. Vigyázok rá! - Nyögte ki végül.

 - Csak van egy kis probléma. Luke éppenséggel most rontott ki és indult el Stell-hez. - Ash meredten tekintett maga elé. Kissé sokként érte, de úgy döntött, hogy nem érdekli, mit csinál. Az ajtók zárva, bejutni nem tud így olyan, mintha nem akarnák beengedni.
 - Nem érdekel, de jobban teszi, ha elkerül, mert ha a lány közelében látom, esküszöm nem lesz kegyelem. - Ezzel bontotta is a vonalat. El akarta terelni a figyelmét bandatársáról, aki most foggal, körömmel küzdeni fog azért a lányért, akinek a szívét teljesen összetörte. Mély levegőt véve fólyta ki azt és visszasétált Freya-hoz, aki azonnal csatlakozott hozz. Nyugodt volt, mintha kicserélték volna. Ez csak egynek a jele lehetett. Jó híreket kapott. Ashton azonnal kérdőre vonta a lányt, aki mindent elmondott. Mosoly ült arcára miután megtudta, hogy Stell teljesen jól van. Rögtön visszasiettek a kórterem elé és halkan benyitottak a szobába. A gépek egyenletesen csipogtak, melyek jó jelnek tűntek, de az ágyon fekvőlány már kevésbé volt az.
 - Sziasztok! - Erőltetett egy mosolyt arcára Stella és karjait széttárta. Freya azonnal átölelte miközben könnycseppek szöktek ki szeméből.
 - Tudod, te mennyire ránk ijesztettél? Tudod, milyen félelem és aggodalom volt bennünk? Kérlek szépen, soha többet ne csinálj ilyet. Nem éri meg! - Magyarázta a szőkeség, melyben teljesen igaza volt. Az ágyon fekvő lány megszólalni sem tudott, csak bűnbánóan hallgatott. Eközben Ash le sem vette róla a szemét. Minden egyes mozdulatát figyelte. Nem akarta, hogy bántódása essen és sokkal jobb volt így látni, mint amikor a kezében tartva ő mozdulatlanul volt eszméletlen.
 - Minden rendben Ashton? - Kérdezte Stella, miközben megpaskolta az ágyán lévő üres helyet. A fiú azonnal elindult és helyet foglalva mélyen a lány barna szemeibe nézett. Melegség áradt belőlük mégis össze volt törve.
 - Most már igen. - Mosolyodott el ő is. Megfogat Stell kezét és kézfejét megsimítva nyugtatta őt, hiszen arcán tisztán látszódott a félelem és a szomorúság.
 - Nem akartalak benneteket ilyen helyzetbe hozni, de minden egyes szavatokat hallottam. Elegem lett, hogy én voltam a téma és egy elhatározás alapján egyszerűbbé tehettem volna mindent - Vallotta be. Minden egyes szava őszintének tűnt. A többiek csak hallgattak és várták ezzel mit is akar mondani. - Minden egyes érintést éreztem, minden szavatokat hallottam, miután Ash kiemelt a vízből. Mélyen megérintett, hogy ennyire aggódtok értem. Végül a kocsiban döbbentem rá, hogy mekkora hülyeséget csináltam. Ahogy Aston beszélt hozzám, biztatott. Amikor a kórházba beérve kért segítséget. Ekkor kezdtem el küzdeni az életben maradásért... Sajnálom, hogy ezt tettem. - Egyikőjük szemébe, sem mert nézni, de a fiú álla alá nyúlt és felemelte tekintetét.
 - Megbocsátunk pici lány. - Mosolyodott el Ash. Szorosan átölelték egymást és fátylat borítottak az egészre. Elmélyülten kezdtek el beszélgetni, eközben Stell figyelme kicsit másfele is járt. Akármennyire is fájtak neki a történtek, amit reggel látott, mégis szerette az a fiút és most hiányát érezte. Hirtelen ötletből feltette azt a kérdést, amit egyáltalán nem akart.
 - A srácok nem jönnek be? – Meglepetten tekintettek a lányra, hiszen, ha ők itt lennének, Luke is velük tartott volna. Freya elmagyarázta, hogy miért nem tudnak a hollétéről és miért nem szólnak nekik. Stella megértette, hogy miért is tették ezt és örökké hálás lesz nekik, amiért ennyire szívükön viselik az ő sorsát…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése