2015. július 22., szerda

25. Fejezet - "Mind egy-egy üzenet saját magamnak"

A hetekből napok lettek, melyek gyorsan teltek. Szinte kétszer hunyta le szemeit és már ismét otthon találta magát. Ismét kinyitotta szemeit és az egyre csak világosodó szoba plafonjára tekintett. Nyújtózkodva kelt ki ágyából és indult meg a konyha felé, ahol egy megszokott reggeli teát készített magának. A bögrét levéve helyéről forró vizet töltött bele. Kedvenc teájának filterét a vízbe mártotta és egy kevéske citromlével ízesítette meg. Bögrével a kezében sétált vissza szobájába. Becsukta maga után ajtaját és felsóhajtott. Furcsa volt ismét csak egyedül lenni, hiszen minden áldott nap Ashton 24 órás szolgálatban volt mellette. Őszintén bevallotta, hiányzott neki a fiú társasága.
 Belekortyolt teájába majd pedig alkotói búvóhelyére sietett. Egy vékonyka kardigánt magára véve lépett az erkélyajtóhoz majd pedig kitárta azt. Enyhe nyári szellő tört be a szobába, de mit sem törődve vele kisétált és helyet foglalt kényelmes székében. Teljes rálátása volt a felkelő napra, melyet minden egyes nap megcsodál. Ez a mai, mégsem volt olyan, mint a többi. A gondolatai százfelé jártak. Érzelmei szinte versenyeztek egymás ellen. Tehetetlennek és nem odavaló személynek tartotta magát. Ő csak egy láthatatlan lány, akit mindenki levegőnek tekint és lapul valamelyik sarokban magányosan. Szellemnek érezte magát, aki mások viselkedéséből, hangulatából próbálta megfejteni milyen is lehet az élete. Nagyon furcsának találta magát, de ezt sosem említette senkinek... Talán ez is lehetett a probléma. Nem igazán árul el sokat magáról. Kevésbé bízik meg emberekben, főleg a barátaiban.
 Megint csak belekortyolt teájába. Kezdett helyreállni minden a fejében, mikor egy meleg kéz megérintette vállát. Azonnal tekintetét az illetőre emelte és elmosolyodva mutatta ki boldogságát a viszont látásnak. Ash olyan volt, mint egy gondoskodó apuka, vagy egy bátyó, de valamiért Stella kissé máshogy tekintett rá. Örültnek tartotta magát, hiszen nem lehet annyira bolond, hogy újabb kapcsolatba kezdjen egy le nem zárt után. Persze, még érzéseiben sem volt teljesen biztos.
 - Mióta üldögélsz idekint? - A fiú is csak a felkelő napot bámulta, miközben kíváncsiskodó kisgyermek módjára kérdezősködött. Stell elmosolyodva reagált ezen az elméletén, hiszen a mellette ülő személy már nem 5 éves. Felnőtt férfi, aki igen vonzó és egyben barátságos. Fogalma sem volt, hogyan is válaszoljon érthetően, hiszen megint csak fejében újabb háború zajlott.
 - Talán csak pár perce. - Alig hallhatóan ejtette ki a szavakat száján. Nem igazán volt beszélgetős kedvében, de bízott abban, hogy Ash kicsit feldobja majd a kedvét.
 - Igazából már vagy 10 perce itt lehetsz.  Láttalak a konyhában, ahogyan éppen teát készítesz magadnak. - Gyönyörű szemeit most már Stella-ra emelte és mosolyogva mondta végig mondanivalóját. A lány kikerekedett szemekkel lepődött meg, az előbb hallottakon.
 - Mióta vagy itt? - Rögtön feltette kérdését, melyre sosem kapott választ. Ashton hallgatag volt. Elgondolkodott, hogy mit is mondjon, de percek elteltével sem sikerült neki semmit mondania. A lány furcsállta ezt a csendet, hiszen a fiú sosem volt még ilyen. Mindig vidám volt, folyamatosan beszélt és csak nevetett, azzal a megunhatatlan cuki hangjával.
 - Tudod, nem igazán értem, hogy mi zajlik benned. Fogalmam sincs, hogy mit érzel odabent. - Végül belekezdett. - Elolvasva pár történeted, vagy bejegyzésed, melynek címei igen felkeltették az érdeklődésem. Átjön minden egyes mondat, sőt inkább szó súlya. Érzem, hogy legbelül mi az ami bánt vagy boldoggá tesz, de egyszerűen nem tudok rajtad kiigazodni. Hullámszerűen váltakoznak a hangulatok egy-egy bejegyzésben. - Magyarázta teljes beleéléssel. Stell már nem tudta eldönteni, hogy ez a kritika most jónak vagy éppenséggel rossznak számít. Soha senki sem mondta meg a véleményét a történeteiről, olyan mintha csak egy naplót vezetne, melyeket kicsit átalakít a fantáziája és az érzelmei segítségével. Mintha üzenetet hagyna saját magának.
 - Mind egy-egy üzenet saját magamnak. Ha kedvem támad visszaolvasom és felidézem a régi emlékeim. Úgy is lehet ezt értelmezni, hogy minden emlékemet, melyet sosem akarok elfelejteni itt tárolom és emlékezek. Tudom, furcsa... és hülye egy dolog. Tehetségtelen vagyok.
 - Az a hülyeség, amiket most mondasz, Dehogy vagy tehetségtelen. Pont ez a képességed tesz téged igazi írónővé. Mindenki az élményeiből, a tapasztalataiból és a érzéseikből táplálkozva alkotnak olyan nagyokat. Te egy tehetséges írónő vagy! Igenis ezt folytatnod kell! - Jegyezte meg Ashton, de arca egyre inkább komolyabbá vált. - Viszont... Tegnap elolvastam amit utoljára tettél fel."Hős"... Megfogott a cím, de, amit írtál az fantasztikus. Semmit sem úgy állítod, mintha nem veled történt volna, csak meséled, de a vége igazán megfogott.
 - Komolyan? - Stella teljesen meg volt lepve. nem számított arra, hogy pont ő fogja elolvasni. Arra számított, hogy senkit sem érdekli. Aggódni kezdett, nem akarta, hogy rájöjjön dolgokra, hogy tudja mennyire össze van zavarodva odabent. Ezt rendesen elrontotta akkor, amikor feltette azt a rövidke történetet.
 - Igen. Nem versz át! Nem tudsz... Látom szemeidben, hogy teljesen össze vagy zavarodva és az érzéseidet sem tudod kezelni. Most törtek össze, de akkora a hiány, hogy képtelen vagy egyedül lenni, valakihez akarsz tartozni... - Mondta volna végig...
 - Minden egyes történetem mögött van egy háttér, melyek mély nyomot hagytak bennem. Ez is  örökre megragad, de mindig próbálom kicsit kicifrázni, egy kis fantáziát használni, de minden egyes sor őszinte. - Elakadtak szavai. Ebben a pillanatban vallotta be, hogy szereti. Lefagyott, de igyekezett minél hamarabb terelni ezt a témát. - Ott van egy nagyon régi is, mely a tengerparton játszódik. Egy lány és egy ismeretlen fiú, akik aznap este megismerkednek, és soha többet nem látják egymást. Ez változott, miután megismertelek benneteket. Felfedeztem ki is az a titokzatos alak,de nem sejtettem volna, hogy ekkora nyomot hagyott bennem azóta... Még mindig érzem, és szeretem, de egyszerűen fogalmam sincs, hogy mit is tegyek. A tette megbocsáthatatlan, de még mindig szeretem. Adjak neki még egy esélyt?

 - Ezt neked kell eldöntened. - Ashton-nak teljesen igaza volt. Stell-nek kell eldöntenie, hogy valójában mit is akar. Elgondolkodtató, hiszen fenn áll ismét csak két darab lehetőség, mely megtörténhet, ha megbocsát neki. Vagy az történne, hogy minden folytatódna tovább, hűségesek lennének egymáshoz és ez a szerelem örökké is tarthatna, de van az a veszélye is, hogy Luke ismét csak elköveti ugyan azt a hibát és ezzel már véglegesen összetöri, a porba tiporja szegény lány érzéseit. A döntés nagyon nehéz, de idővel majd csak választ talál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése