2015. február 25., szerda

06. Fejezet - Egy csokor rózsa

- Hogy mi? - Freya egyszerűen nem hitt a fülének. Biztos volt benne, hogy ekkora szerencséje csak barátnőjének lehet, bár ellentétben Stell egyáltalán nem így látta. Akármennyire is tűnt mindez szépnek és jónak ő valahogyan nem azt látta benne. Felsóhajtva dobta le magát a kanapéra majd hajába túrva bámulta a plafont. Nem igazán akarta, hogy Freya szeme felcsillanjon, hiszen ilyenkor ötletek ezrei keringenek fejében, amire pont most nem volt szüksége. - Jaj, ne légy már ilyen. Tudom, hogy kicsit furcsa a helyzet, de hidd el, minden a legnagyobb rendben lesz. - Csatlakozott mellé és egy idétlen vigyort küldött felé. Stella fintorogva viszonozta ezt a kedves gesztust, de most kicsit sem akart a magánéletével törődni. Teljesen beindult a fantáziája és úgy érezte, hogy most azonnal írnia kell így gyorsan feltápászkodva a kényelmes ülőgarnitúráról indult meg szobájába és laptopja elé ülve kezdte el írni a sorokat. Újra érezte, hogy él, hiszen már elég régen nem írt egy sort sem, de most csak úgy dőltek belőle a szavak. Boldogság árasztotta el szívét, lelkét és teljes beleéléssel készítette művét, mely segített kizárni mindent és elfeledtetni mindent.

 Az idő bármennyire is telt gyorsan, mégsem tudott elkészülni irományával, de talán ez még nem is lett volna olyan nagy baj, viszont valaki ismét megzavarta gondolatmenetét így kizökkentette világából vissza a borzalmasan elbaszott jelenbe. Dühös tekintettel fordult meg és pillantott az ajtóban álló Freya-ra, aki csak bocsánatkérően idétlenül vigyorogva ácsorgott ott várva arra, hogy engedélyt kapjon a beszélésre. Stell felsóhajtva állt fel és indult meg az ablak felé, hogy az igazán szép és meleg időt beengedhesse szobájába.
 - Az van, hogy mikor tegnap találkoztam Mr. L.-el, megígértem, hogy a mai videót a Hyde Parkban fogom elkészíteni veled és velük együtt.
 - Állj! Te most komolyan el akarsz ráncigálni oda? Emlékszel egyáltalán, hogy mi is történt velem valójában? Tudod te egyáltalán, hogy most milyen érzések kavarognak bennem? - Akadt ki a lány, amit meg is bánt, hiszen nem akarta barátnőjére zúdítani gondjait, ezt neki kell megoldania nem pedig másnak. Közelebb lépve Freya-hoz ölelte át és kért tőle bocsánatot.
 - Amit viszont én elfelejtettem elmondani, az, az, hogy, amint a szüleim indulnak vissza Sydeney-be, mi is velük tartunk. Ránk fér egy kis kikapcsolódás! - Kacsintott barátnőjére, aki most úgy nézett ki, mintha el akarna ájulni, de nem így történt. Helyette sikítozva ugrotta Stella nyakába és boldogan ugrándozott. Talán senki sem értette, hogy miért is ilyen vidám eme hír hallatán, de igazából már ő is vágyott egy kis kikapcsolódásra, ezért olyan feldobott, meg végre láthatja Stell családjának többi tagját és a várost.
 A lányok összepakolva minden fontosabb dolgot, ami kellhet egy felvételhez és már indultak is. Nagy táskákkal a vállukon és a kezük sem volt igazán szabad így vágtak neki az útnak, ami szerencséjükre nem volt messze. Pontban 3-mat ütött az óra, mire megérkeztek a megbeszélt helyre, ahol már lányok és fiúk egyaránt boldogan várták őket. Jól esett mindkettejüknek, hogy ennyien rajonganak értük és a munkásságukért, melegséggel töltötték el őket. Miután sikeresen lepakoltak és üdvözöltek mindenkit nekiálltak beállítani a kamerát és egyéb eszközöket, majd indulhatott felvétel.
 - Sziasztok! Ma ismét jelentkezem drága barátnőmmel, Stella-val a Hyde Parkból, ahol nem vagyunk egyedül! - A kamerát megfordítva a közönség, rajongók felé élvezettel sikítottak bele a készülékbe, ami rögzítette őket. A felvétel alatt rengeteg mindenkit ismertek meg, segítettek a kérdésükre válaszolva és rengeteget nevettek. Gyorsan eltelt ez az idő is és már alig várták a lányok, hogy hazaérve nekilássanak összevágni a videót, de mielőtt ezt megtették volna, megköszönték a rajongok ottlétét, majd hazafele sétálva pár lelkes ember társaságában beszélgettek, mikor nem várt kérdést tettek fel.
- Stella, nem akarok tolakodó lenni, de a barátod szállt meg abban a hotelben, ahonnét reggel kijöttél? - A lány ez hallatán teljesen elfehéredett. Nem akart egyáltalán válaszolni rá, de ha kikerüli, akkor meg róla fognak pletykálni. Valamit azonnal ki kellett találnia, majd a villanykörte felgyúlt feje felett.
- Igen az egyik régen látott barátom látogatott meg, de sajnos már haza kellett mennie. - Próbálta hihetően előadni, ami egészen sikeres volt, hiszen még egy percre Freya is bedőlt a trükknek, de a ház előtt megállva köszöntek el egymástól és a két lány nevetgélve indult be a házba. Felsétálva a lépcsőn igyekeztek az ajtóhoz, melyet kinyitottak és beléptek. Fárasztónak mondható volt a nap, hiszen kicsit mozgalmas, sűrű volt, de mégis élvezték. Freya ledobva cuccait feküdt el a kanapén, majd szemeit behunyta azzal a mondattal, hogy csak pihen, nem alszik. Stella szem forgatva vigyorgott ezen a tetten, de ez náluk már megszokássá vált, így a konyhába igyekezve lépett a hűtőhöz, hogy valamit összedobjon vacsorára, hiszen kedves szülei ma velük vacsoráznak. Miután minden fontos alapanyagot előszedett nekiállt elkészíteni, de telefonja vészesen jelezni kezdett. Előhalászta zsebéből a készüléket miközben apró cetlik estek le a földre. A gondosan összehajtogatott papírdarabokért nyúlt, melyeket még a hotelszobában talált neki címezve. Amennyire sikerült elfelejtenie a dolgokat, most ismét emlékezni kezdett. Újra előugrottak a képek, melyeken a szobában kutat a titokzatos idegen után, ahogyan az este megérintette, a kellemesen mély hangja megszólította. Mindezek hiányoztak bármennyire is akart hazudni másnak, de legfőképpen magának, tagadni sem tudta, hogy mennyire. Visszazökkenve indult ki a nappali fele, ahol a még mindig "pihengető" barátnőjét találta. Olyan aranyosan aludt, nem szerette volna megzavarni kicsit sem, de óriási szükség volt rá. - Freya Evans! Örülnék, ha a popsidat felemelnéd és segítenél! - A lány azonnal felpattant, mintha nem is aludt volna úgy tett, de szemei iszonyat fáradtnak tűntek így nem sikerült az átverés, de összeszedve magát indította meg magát a konyha felé, hogy segíteni tudjon. Immár ketten ügyeskedtek.

*
Az óra lassan 7-et üt, a vendégek hamarosan érkeznek Stell pedig még nem készült el. Kicsit kezd mérges lenni, hiszen nagyon kifutottak az időből, de ezt még fokozta az, hogy valaki kopogott. Freya azonnal ugrott és ajtót nyitott a korán érkezőknek, de mikor megpillantotta, ki is állt ott valójában, megszólalni sem tudott.
- Küldeményt hoztam Stella Austin-nak. - Olvasta fel a papírját majd a lány azonnal barátnőjéért igyekezett. A sürgő-forgó Stell kezét megragadva rángatta ki és magára hagyta. Az ő lélegzete is elállt mikor megpillantotta a futárt egy gyönyörű csokor rózsával a kezében. - Miss Austin? - Tette fel kérdését kedvesen.
- Igen, én volnék.
- Akkor itt írja alá, kérem. - Nyújtotta át a kezében lévő papírokat, majd miután nevét odaírta átvette a virágot. Beleszagolt az illatos virágok közé és isteni illata volt, fogalma sem volt, hogy hova fogja tenni, de egy vázát keresve töltötte tele vízzel és a nappaliba lévő szekrényre helyezte, mely igazán feldobta a szobát. Alsó ajkába harapva gyönyörködött a neki szánt csokorba, de fogalma sem volt, hogy ki küldhette. Fülig érő szájjal sétált volna vissza, mikor az ajtó felől újabb zajok keletkeztek. Stella kinyitotta majd az éppen kopogni készülő szüleit pillantotta meg. Boldogan ölelte át őket és engedte be őket, mely meglepően szokatlan volt. Soha nem volt még ennyire vidám és feldobott, ár nem mindennap kap az ember vörös rózsákkal teli csokrot, de nem időzött tovább, csatlakozott a többiekhez. Amint a vacsorát feltálalták, asztalhoz ültek és beszélgettek.
 - Örömmel halljuk, hogy velünk tartotok hazafele. – Kezdte a beszélgetést Stella édesanyja, aki csak megfogta a mellette ülő férje kezét és mosolyogva pillantott végig mindenkin.
 - Mi pedig nagyon köszönjük ezt a remek ajánlatot. – Freya is jókedvűen válaszolt, de a legboldogabb most Stell volt, hiszen teljesen elmerült gondolataiba, nem akármilyen volt a mai napja, hiszen egy idegennél töltötte az éjszakát, aki meglehetősen kedves volt, bár nem látta arcát. Most borzasztó mázlistának tartja magát, de egy kicsit mégis volt benne félsz, de ez megérthető, viszont a majd kicsattanó örömére mindenki figyelmes lett.
 - Mond csak szívem. Minek örülsz ennyire? – Édesapja komolyan tette fel eme kérdését, hiszen lánya meglehetősen szokatlanul viselkedett. Elkönyvelte volna magába, hogy az utazást várja ennyire, vagy a látogatásuk nak örül ennyire, de nagyon jól ismerte, tudta, hogy ennél nagyobb dologról van szó.
 - Szerintem a csokor miatt van ennyire feldobva.

 - Shh… - Csitította el barátnőjét Stella, hiszen nem nagyon akarta most ezt a témát feszegetni, de csak kíváncsi szempárok figyeltek rá, így beadta a derekát és hosszadalmas mesélésbe kezdett, de mégsem árult el mindent olyan részletesen. Hazudott, hazudnia kellett, mert a szülei nem nézték volna jó szemmel, ha elmondja az eredeti történetet, így amikor Freya próbált belebeszélni, ő csak jól bokán rúgta, hogy csendesedjen el. Miután megtette a vacsorát befejezték összepakoltak a konyhába majd miután végeztek átsétáltak a nappaliba. Stell kicsit lemaradva próbálta összeszedni magát, hiszen arca vörös volt, akár csak a rózsák, folyamatosan alsó ajkába harapva próbálta megfejteni a titokzatos férfi kilété, de mikor a nappaliba érkezett volna a bejárat felé pillantva vett észre egy aprócska kis borítékot. Odasietve guggolt le és vette fel majd felegyenesedve megfordította, melyen az ő neve állt. Egyből az jutott eszébe, hogy olyan lendülettel indult el a virágokkal, hogy leeshetett róla, de gondosan kinyitva húzta elő a szépen összehajtogatott papírt. Ugyan az a gyöngybetűs írás, melyet a szállodában talált aprócska cetliken is szerepelt, azonnal tudta, hogy az a bizonyos hős küldte, aki nagyon megfogta, még így is, hogy rejtegeti magát. 
 „Kedves Stella!
 Reménykedem, hogy nem ijesztettelek meg, nem volt szándékomban csak úgy magadra hagyni, de szólított a munka. Ezzel a csokor rózsával szeretnék ismét csak elnézést kérni a viselkedésemért, a bunkó stílusomért, hiszen nem voltam udvarias az este. Örülnék, ha újra látnálak és gratulálni szeretnék a remek irományaidhoz!
 Fogad szeretettel tőlem!
Ui.: Igazán aranyosan alszol.”
 Stell felfoghatatlanul boldog volt, még a szíve is kihagyott egy ütemet. Hátrálni kezdett, míg a falnak nem ütközött. Szorosan magához ölelve a papírt harapott bele ismét csak ajkába és egyre inkább a titokzatos férfiról, aki lehetséges, hogy csak pár évvel idősebb nála, de ami biztos, hogy ma nem igazán fog tudni aludni!

-------------------------------------------------------------------------------
Drága Olvasóim!
Ismét egy újabb részt hoztam nektek, aminek a megírását igazán élveztem és remélem, hogy nektek is elnyerte tetszéseteket. Igazán titokzatos egy fejezet lett, bár még koránt sincs vége, hiszen még nem igazán akarom a másik szereplő kilétét felfedni. Szeretek titokzatoskodó lenni!
Na, de nem is fecsegek tovább, még a végén mindent elárulok!
Legyen szép napotok!
Ölel, I.Heni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése