2015. február 8., vasárnap

03. Fejezet - Mr. "L"?

Freya felpillantva gépe mögül tekintette meg drága barátnőjét, aki teljes zavarodottságban volt. A lánynak nem esett jól őt így látnia, hiszen eléggé közel állnak egymáshoz, szinte már testvérének tekinti és mindent meg akar tenni azért, hogy végre őszintén lássa mosolyogni. Visszatekintve gépére újra és újra átolvasta a sorokat, mégsem érezte helyes cselekedetnek. Nem lett volna helyén való, ha ő válaszol Stella helyett, de mégis volt másik választás. Mivel már régebb óta folytatnak levelezést Mr. L-el, így a saját nevében ír neki egy levelet. Amint kikereste az e-mail címet rögtön figyelmes lett a mellette lévő zöld pöttyre. Vigyorogva kattintott rá és kezdte el írni rövid kis sorait:

 „Kedves L!
Nem tudom, hogy merre jársz, vagy éppen milyen fontos elfoglaltságaid vannak, de szeretnék majd veled beszélni, fontos üggyel kapcsolatban”
 A lány nem igazán volt olyan ember, aki bármitől is félne, bátor volt, de gondolatait egy perce másfele terelte. Össze kellett szednie minden fontos dolgot a következő videóhoz így semmi mást nem téve, kinyitotta jegyzetfüzetét és ötleteit kezdte leírni, ám a gép hangos jelzése és az oldal villogása jelezett. Postaládájába új üzenet érkezett. Azonnal félretéve mindent nyitotta meg és kezdte el olvasni.
 „Kedves Freya!
Leveled eléggé meglepett, de legyen.  A véletlenek folytán Londonban tartózkodom egy ideig és a mai napom éppenséggel szabad. Jelen pillanatban a Hyde Parkban üldögélek egy egészen elrejtett helyen, itt megtalálsz!”
 A lány örült, hogy akár már most is találkozhat vele ráadásul személyesen, de abban a pillanatban tekintett vissza egyik mondatának végére. Elrejtett helyen… Vajon miért vagy ki elől bujkál?
 Freya fogva mindent cuccát a pénztárhoz sietett, vagyis barátnőjéhez, hogy kifizethesse a reggeli kávéját. Egy aprócska cetlit csúsztatott Stell felé majd pedig a pénzt is átadta és olyan sebességgel távozott, mint még soha senki. Stella nem értette, hogy mi ez a sietség így elintézve a kasszánál való dolgait ült le az egyik székre és kezdte el olvasgatni a kis cetlin álló sorokat.
 „Nem tudom, mikor érek haza, de igyekszem. Telefonon beszélünk majd!”
 Szinte érthetetlen volt számára az egész, hiszen fogalma sem volt, hogy mikor elsietett vajon hova, de mégis mosoly kúszott arcára. Nagyon szerette barátnőjét, hiszen bármi is történt mindig mellette volt, bár ilyenkor mindig visszaemlékszik a Sydney-ben töltött évekre, amikor Nicole befogadta baráti körébe, majd mindenki előtt megalázva őt dobta ki onnan. Olyan düh volt benne akkor, de mégsem tudott mit tenni ellene, hiszen félt, félt tőle, mert nagyobb hatalma volt felette. Barátai nem voltak így segítségre sem számíthatott, de az-az este valahogy mégsem végződött olyan rosszul. Elmenekült, de nem volt egyedül. A tengerparton sétálgatva mezítláb a homokba csodálta a holdnak fényeit, ami a víz felszínét csillogtatta meg. Gyönyörű látványt nyújtott, de amikor a kezét valaki elkapta ijedtében levegő után kapkodott. Megfordult, majd meglepetten nézte immár vele szemben álló illetőt, akit nem igazán látott, de a holdnak halvány fénye megvilágította ragyogó szemeit. Ott helyben beleszeretett, de valószínűnek tartotta, hogy minden lány álma lehetett az a fiú. Félretéve felesleges gondolatait akkor este ismert meg egy olyan kedves embert, akit közelebb engedett magához, megnyílt neki, de ez már mind a múlté. Azon a napon látta először é utoljára.
 - Stella! Állj vissza dolgozni, még nincs ebédszünet! – Utasította imádott főnöke, aki abban a pillanatban lépett ki hátulról. A lány azonnal felállt és bólintva egyet sétált az asztalokhoz, hogy felvegye a rendeléseket, de mindezek közben végig az a régi emlék járt a fejében.

*
 Freya futólépésben igyekezett minél előbb a Hyde Parkba érni miközben reménykedett, hogy még ott találja, hiszen nem válaszolt neki, csak felállt és elrohant, de szerencséjére nem volt már messze a célponttól. Gyorsabb tempóra véve az ütemet, szinte már rohanva, de odaért a parkba, viszont volt egy kis bökkenő, a nagy terület bármely eldugottabb helyén is lehet, de nem adta fel így sétálgatni kezdett a kijelölt utakon. Miközben jobban szemügyre vett minden apró kis részletet, páran letámadták a lányt így kénytelen volt megállni aláírást osztogatni, fényképezgetni és beszélgetni velük pár mondatot.
 - El sem hiszem, hogy végre összefutottam veled! – Boldogan kiáltotta valahonnét a tömegből az egyik lány, mikor visszhangszerűen folytatta a többi is. A lány elmosolyodva tekintett végig a kisebb tömegen és abban a pillanatban eszébe jutott valami. A következő videóját forgathatná a parkban ezekkel a lelkes rajongókkal együtt. Az ötlet tökéletes volt így, hogy gyorsabban siethessen tovább szóra nyitotta száját.
 - A következő videómat, ami természetesen holnap 3-kor fogom elkészíteni itt ezen a helyen fog megtörténni, szóval, aki szeretne részt venni, azt szeretettel várom itt holnap! – Hangos éljenzés és jelentkezés töltötte be az egész parkot, mikor befejezte mondandóját. Nem számított rá, hogy ezek az emberek ilyen lelkesek és boldogok egy aprócska hír hallatán. Megmosolyogtatta ez az egész, de már búcsúzkodott is mindenkitől miközben felkapva táskáját sietett tovább. Néhány lépés megtétele után fordult vissza mikor egy igen magas fekete szakadt farmert, pulóvert és napszemüveget viselő alak nem kezdte el követni. Megijedt, de uralkodva magán tovább ment, majd egy kicsivel arrébb leült az ott lévő padra. Tenyerébe temetve arcát sóhajtozott nagyokat, miközben folyamatosan szidta magát, amiért nem válaszolt neki, reménytelen, hogy megtalálja, és ami a legvalószínűbb, hogy már lelépett, de valaki torokköszörüléssel megzavarta. Tekintetét azonnal a hang irányába vezette, mikor felismerte a mellette ülő személyt. Nem más volt, mint aki az előbb követte.
 - Ne haragudj, ha megijesztettelek. Te vagy Freya igaz? – Mosolyodott el kedvesen, majd kezét nyújtva felé figyelte tovább.
 - Igen, te pedig…? – fogtak kezet miközben a lány a válaszra várt.
 - A levelező társad. – Az a mosoly fiatal tinédzserek ezreit csábíthatja el, de Freya feleszmélve az előbbi gondolatokból folytatta a társalgást.
 - Szóval, akkor te vagy az a bizonyos „L”, aki rejtegeti arcát. – Vonta fel egyik szemöldökét miközben próbálta jobban szemügyre venni őt. A hanga kellemesen mély, mosolya aranyos, haja pedig barna, ahogy a sapka alól kilógott pár tincse. Nevét nem tudta, szemeit nem látta, ahogy arcát sem teljesen és ez bosszantotta, de nagyon.
 - Igen én volnék az. Hogy van Stella? – Érdeklődött rögtön.
 - Kicsit maga alatt van, összezavarodott és sokat stresszel, de jól van.
 - Pont, mint aznap este… - Sóhajtott a fiú, miközben alig hallhatóan próbálta kiejteni ezeket a szavakat a száján.
 - Ezt nem értem… - Elérte, amit akart, hogy meghallja, amiért hangosan mondta ki a dolgokat, de felemelve fejét a lány felé fordult és közelebb ült hozzá. A látvány lehetett félreérhető is, de igyekezett átlagos emberként cseverészni Freya-val.
 - Tudod, én ismerem a barátnődet, vagyis nem teljesen, ő egy igazán kedves, vicces lány, akivel valaha is összefutottam. Barátai nem voltak, talán én voltam az első, akinek megnyílt, de akkora hülye voltam! Rengeteget bántották, de alig látszódott meg rajta, rejtegette érzéseit, próbálta nem kimutatni. Honnan tudom? Hallottam a múltjáról. – Freya nem hitt a fülének, egyszerűen felfoghatatlan volt, hogy ez megtörtént. Szomorúan érintette az előbb hallottak, de egyben kicsit mérges is volt, hiszen Stella nem igazán mesélt ezekről a dolgokról soha és nem így akarta megtudni.

 - Örültem a találkozásnak, de nekem most már mennem kell. - Kapkodott össze-vissza miközben zaklatottan azt sem tudta mit tegyen. A fiú lehetséges, hogy furcsán tekintett rá, hiszen eléggé hülyén nézett ki. Freya tekintetét felkapva kezdett bele. - Figyelj, tényleg ne haragudj és itt a számom, ha beszélni szeretnél, de most rohannom kell. Szia! – Amint a fiú kivette a kezéből a cetlit és rápillantott utána már csak az egyre távolodó alakra lett figyelmes. Zsebre tett kezekkel indult ő is egy számára még mindig ismeretlen alak felé…

-----------------------------------------------------------------------------------------
Kicsit átírtam a részt, mert nem igazán tudtam hogyan is írja tovább... valahogy a cselekményeket nem tudtam összerakni, de így már minden rendben! ;)
Remélem, hogy tetszett ez a rész is és kommentáltok vagy pipáltok. Véleményeket is szívesen fogadok bárkitől! Jöhet hideg-meleg! :)
Szombaton folytatás!
Legyen szép napotok!
I.Heni 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése