2015. február 14., szombat

04. Fejezet - Talán kamu az egész!

Freya hazaérve tépte fel a bejárati ajtót és dobta le cuccait maga mellé. Az előbb történt beszélgetésen törte a fejét, hiszen olyan igaznak tűnt, de egyben mégis hazugságnak érezte az egészet. Tudta, hogy ez az egész nem így történhetett, hiszen Stella egy kedves lány, akit mindenki szeret, nem lehet ilyen a múltja. Bármennyire is agyalt ezeken a dolgokon miközben a közelben lévő kanapéhoz sétált, majd ült le. Cipőjéből kibújva dobta félre és arcát tenyerébe temette. Nem akart hinni, egyszerűen nem, bár barátnője sosem mesélt neki a múltjáról, ami csak még jobban bosszantotta.

 Mérges és egyben zavarodott tekintettel nézett kőrül, majd felállt és egyenesen Stella szobájába igyekezett. Most azonnal tudni akart mindent a múltjával kapcsolatba, meg akart győződni róla, hogy minden hazugság, amiket a fiú mondott neki ma, így barátnője engedélye nélkül kezdett el kutatni a szobába. Az összes szekrényt végignézte, az ágy alá benézett, az íróasztal fiókjába is és a fotóalbumokat előkereste majd nézte végig, mígnem talált egy-két régi fényképet az osztályáról, de hiába keresett baráti fotókat, egyet sem találta. Ezek a jelek csak arra utaltak, hogy tényleg nem voltak barátai, de ekkor hangos léptekre majd torokköszörülésre lett figyelmes. Felemelte fejét és az ajtóban álló dühös tekintetű barátnőjét látta meg és abban a pillanatban becsukta a kezében lévő albumot majd felállt az ágyról.
 - Te meg mi a fenét csinálsz itt? – Tört ki Stella-ból a düh. A lány teljesen kikelt magából, mikor látta, hogy Freya éppen egy olyan fotóalbumot lapozgat, melyben egy csomó régi kellemes és fájdalmas emlék lakozik. Soha nem akarta senkinek sem megmutatni azokat a képeket, hiszen a múlt az múlt és a jelennek élünk. Nem kell felszakítani a régi sebeket!
 - Ne haragudj, de el kell, hogy mondjak neked valamit. – Bocsánatkérően tekintett barátnőjére, majd megragadva Stell kezét kezdte el kihúzni a nappaliba, ahol leültek egymás mellé majd Freya nagy levegőt véve kezdett bele a mondanivalójába. Az elejétől kezdve elmesélt mindent a lánynak, hogy azzal a titokzatos alakkal már régóta levelezget és a mai találkozóról is beszámolt mindent. Szóról szóra visszamondta az ott elhangzottakat, miközben Stella reakciója egy ideig semleges volt, de amint a vége felé közeledtek szemei vörösek lettek arcán könnycseppek folytak végig. Ahogy Freya felfigyelt barátnője pocsék állapotára már tudta, hogy ezzel régi talán fájdalmas emlékeket szakította fel. Utálta magát, amiért ezt tette barátnőjével, megsiratja, de abban a pillanatba, mintha villám csapott volna belé ugrott be a fiú összes mondata, ami most teljesen igaznak tűnik, talán tényleg nem hazudott. – Mi történt veled, ami ennyire fáj?
 - Miért kereset meg? A nevét nem tudom, fogalmam sincs, hogy néz ki, de amiben biztos vagyok, hogy akkor este a gyönyörű kék szemei csak úgy ragyogtak, világos haja felzselézve, míg tökéletes mosolyával ölni tudott volna. Ő volt, aki feldobta a kedvem és megakadályozott abban, hogy végleg véget vessek mindennek. – Kezdte el mondani, de folytatásképpen csak berohant szobájába és kulcsra zárta az ajtót. Freya sosem látta még ilyen zaklatottnak, de tudta, most egyedüllétre van, szüksége azért menekül csak. Felállva a kanapéról kezdett el kicsit összepakolni a lakásban, addig is hasznosan töltötte az idejét, de abban a pillanatban beugrott, hogy mit is mondott valójában Stella arról a fiúról. „Világos haja…” Akivel ő találkozott, az biztos, hogy nem ő lehetett, hiszen a sötétben egyértelműen látszik a sötét haj, bár azóta befesthette, de Freya nagyon azt érzi, hogy csúnyán átverték. Talán kamu az egész!
 Estefele a konyhában készített egy meleg bögre teát, majd Stella ajtaja elé sietett. Bekopogott, majd válaszra várt, de nem kapott. Megismételte az előbbi tettét.
 - Stell! Kérlek, engedj be… Hoztam neked teát, ahogy szereted. – Várt és várt, mígnem a zár kattant ezzel jelezve, hogy beléphet. Lassan a kilincsre tette kezét, majd halkan lépett be miközben Stella az ágyon fekve kisírt szemekkel nézte a kezében lévő kis cetlit. A teát az asztalra helyezve ült mellé és fogat meg szabad kezét. A lány vörös szemeit barátnőjére emelve ült fel és ölelte át, majd a kezében lévő lapot adta át neki. Egy ideig csak szótlanul ült és a reakciót várta Freya-tól, de végül belekezdett.
 - Tudod, nekem ő volt az első olyan személy az életemben, aki nem vert át és végre önmagamat adhattam. Neki sikerült teljesen megnyílnom, ő menedéket adott nekem, de aztán a kezembe adta ezt a kis cetlit utána pedig sose láttam. Akkor okozott nekem óriási fájdalmat, nem tartotta be az ígéretét és ez még jobban fájt nekem, mint a megaláztatás, amit Nicole-tól kaptam. – Felállt majd az ablakhoz lépve nyitotta ki azt és ült a párkányra. Tekintetét az ég felé emelte és a tiszta sötét égen csillogó csillagokat kezdte el figyelni. Borzalmas volt mindezekre visszaemlékeznie, de szülei mindig is arra tanították, hogy bármennyire is utálsz másokat vagy utálnak másokat, mindig légy boldog és mutasd meg nekik, hogy semmi sem tehet tönkre. Bölcs gondolatok ezek, de nem mindig sikerül ezt tenni, hiszen amik iszonyatosan fájnak, azt nem tudod csak úgy félretenni és úgy tenni mintha semmi sem történt volna. Pont ez történt Stella-val is, mikor a fiú átverte.
 - És megbocsájtottál neki? – Csatlakozott Freya is a csillagok bámulásába. Stell e mondat hallatán felsóhajtott és egy pillanatra behunyta szemeit. Újra előidézte a tökéletes arcát, csodás mosolyát, gyönyörű szemeit és a laza megjelenését. Egyszerűen nem tudta elfelejteni még így 3 év elteltével sem.
 - Nem tudom… - Egyszerűen ejtette ki ezeket a szavakat, de ismét csak a fájdalmat idézte elő benne. Bármennyire is voltak szépek a pillanatok, a napok, amiket együtt töltöttek, egyszerűen csak fájt a tudat, hogy így átverte. Ő volt az a srác, aki igazán jó barát lehetett volna, de ez mind a múlté és soha nem találkoznak már.
 - Akkor miért nem beszélitek meg? – Tette fel kérdését Freya, melyen Stella meglepetten emelte tekintetét barátnőjére, de kinek akar ő hazudni, mikor még nem dolgozta fel a történteket… Még mindig vágyik a közelségére, de képtelen találkozni vele.
 - Bármennyire is haragszom még rá vagy nem, fogalmam sincs, hogy néz ki. Félek a találkozástó, félek mindentől, ami vele kapcsolatos így jobban szeretném elkerülni és elfeledni, hiszen ezért menekültem el otthonról. Túl nagy volt a fájdalom!
 - Mivel, most itt van Londonban egy jó ideig, találkozhatnátok és helyre hozhattok mindent.
 - Nem! Nem vagyok képes rá, nem akarom látni, mert tényleg képes leszek mindent elfelejteni, ami miatt én szenvedtem… - Emelte fel egy kicsit a hangját a lány, de tudta, hogy barátnőjének beleszólása nincsen a döntéseibe és teljesen igaza is volt benne. Egy ilyen eset után nem lehet csak úgy megbocsájtani, de ő képes lenne rá, hiszen semmi rosszakarat nincs benne így inkább elfelejti, elkerüli az embereket.
 A párkányról leszállva lépett ki szobájából, majd egyenesen a bejárat felé sietett. Felvette pulcsiját és belebújt cipőjébe, majd kulcsait, telefonját felkapva viharzott el otthonról. Egyedül akart lenni, ki akarta szellőztetni a fejét és újra elfelejteni mindent, ami ahhoz a fiúhoz kötődik. Nem akart ismét naphosszakat sírni egy újabb seb felszakítása miatt, egyáltalán nem hiányzott ez neki, de most talán tényleg pihenésre van szüksége. Szeretne visszamenni szülővárosába, de valami azt súgja, hogy nem lenne helyes, de most határozottan döntött és nem gondolkozott.
 Mikor már vagy órák hossza csak sétálgatott és megpillantott azt a szállodát, ahol szülei szálltak meg azonnal besietett az épületbe. A recepcióshoz lépett és információkat kért tőle családjával kapcsolatban, majd a lift felé igyekezett és a megfelelő emelet gombját nyomta be, de abban a percben mikor már csukódott volna be az ajtó valaki kezével megakadályozta azt. Stella szíve egyre gyorsabban vert mikor ismét kinyílt a lift ajtaja és belépett rajta egy fekete pulóvert viselő szőke hajú fiú, arcát pedig napszemüveg takarta. Furcsának tartotta, de túlzottan nem érdekelte, viszont mégis furcsa érzések kavarogtak benne, mintha ez csak úgy sugározná a mellette álló személy így gyorsan lehajtotta fejét és a kezével kezdett el babrálni. Az ajtó ismét becsukódott és megmozdult a szerkezet, melyben álltak és várták, hogy mindkettejük a megfelelő emeletre érjen, de egyikőjük sem tekintett a másikra. Amint egy halk csengő jelzett, hogy megérkeztek Stell felpillantott az kinyílt liftajtó feletti kijelzőre, mely a 3. emeletet mutatta így gyorsan kiszállva kereste a megfelelő ajtót!
 - 303.. 303.. 303.. Áh, itt is van! – Ahogy megtalálta rögtön bekopogott és várta, hogy valaki kinyissa. A kilincs megmozdult, majd nyílt az ajtó és álmos édesanyja jelent meg, mögötte apjával együtt.

 - Kincsem, te mit keresel itt ilyen későn? Mi baj? – A kérdés hallatán ismét egy könnycsepp gördült le arcán, de gondolatait elterelve szüleire koncentrált és határozottan válaszolt…

-----------------------------------------------------------------------------
Hola!
Ismét meghoztam a következő fejezetet, amely remélem tetszett és kíváncsiak vagytok a folytatásra, viszont, ha valaki nem érti az összefüggést a 3. és 4. fejezet között, azt megkérem hogy olvassa újra a 3-kat hiszen átírtam egyéb okok miatt :)
Legyen szép estétek!
Ölel, I.Heni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése