2015. február 28., szombat

07. Fejezet - Váratlan bejelentés


 Perceken keresztül üldögélhetett ott, hiszen már nem egyszer hallotta elhangzani nevét, de mégsem csatlakozhatott vörös fejjel, inkább megvárta, míg lecsillapodik. Próbálkozott, egyre csak próbálkozott, de nem ment. Az esze csak a levél körül forgott, szíve hevesen vert, szaporábban vett levegőt. Szemeit lehunyva hallgatta a bentről szűrődő hangokat, mikor léptekre lett figyelmes. Egyre közelebb és közelebb hallotta mikor elcsendesedett. Tekintetét elfordítva pillantotta meg Freya-t, aki aggódóan állt ott, de Stella csak mutató ujját szája elé helyezve jelezte, ne szóljon senkinek. Közelebb sietett barátnőjéhez majd mellétérdelve kérdően pillantott rá.
 - Baj van? – Suttogta, de az a figyelmesség és aggódás ott csengett hangjában. Stell mosolyogva rázta meg fejét és a kezében lévő papírt adta át neki. Értetlen tekintettel bámult, de végigolvasva vigyorgott, ami nem sok jót jelentett, de elhessegetve ezeket a gondolatokat harapott bele ajkába. – Ez a Mr. Titokzatos teljesen elcsavarta a fejed, pedig nem is találkoztatok.
 - Az lehet, de mégis úgy érzem, hogy ismerem, valahonnan régről.  – Tűrte barna haját füle mögé és felhúzott lábait átkarolva hajtotta térdeire fejét. – De ezt nem akarom anyuéknak elmondani. Túl korai lenne. – Suttogta. Freya megölelte a lányt és felsegítette a földről. Megkérte szedje össze magát és csatlakozzon, mert szülei gyanakodni kezdenek, vagy éppen halálra aggódják magukat. Egyiket sem akarták így szépen, fokozatosan nyugtatta le magát és mosolyogva indult a nappaliba, ahol rögtön, mindenki őt figyelte. Elnézést kért, amiért eltűnt, de erőt véve magán leült a kanapéra, ahol folytatták az elkezdett beszélgetést. 

*
 - Köszönjük a meghívást. – Búcsúzkodtak már az ajtóban állva. Stella édesanyja mindenkit magához szorítva ölelte meg, hiszen már Freya-t is lányának tekintette, de nem húzták tovább az időt, elmentek. A lányok becsukva a bejárati ajtót dőltek neki és sóhajtott fel egyszerre. Erre a cselekedetre mindegyikőjük meglepetten pillantott a másikra, majd hangos nevetésben törtek ki. Miután kiszórakoztak magukat elindultak mindketten a saját dolgukat csinálni. Míg Stell folytatta történetét, addig Freya megvágta a videót, melyet ma készítettek és így miután a hosszadalmas munkát elvégezték, mindketten feltették saját oldalukra így szabaddá téve magukat. 
 Stella kicsit álmosan, de a konyhából kilépve egy pohár vízzel a kezében indult az erkély irányába. Kilépve csapta meg a nem éppen meleg szellő, libabőrös lett. Nagy és meleg pulcsiját jobban összehúzva magán figyelte és hallgatta a zajos egyben gyönyörűen kivilágított várost. Imádott ott élni, hiszen az élete teljesen jó irányba változott meg miután elhagyta otthonát. Itt fel tudta dolgozni, el tudta felejteni mind azt a fájó és rossz dolgokat. Mindezeket mára már teljesen a háttérbe szorította, mintha meg sem történt volna, úgy tekint rá.
 - Min gondolkozol már megint? – Csatlakozott kedves barátnője, aki mindig olyan halkan közlekedik, hogy egyszer miatta fog meghalni.
 - Tudod, néha közlekedhetnél hangosabban! – Szúrós tekintettel nézett Freya-ra, ő csak bocsánatkérő arckifejezéssel nyugtázta ezt a dolgot, mely mindig megnevettette, de közel sem volt olyan vicces. – Most az agyamat kikapcsolva gyönyörködöm a városban. – Visszafordulva dőlt neki a korlátnak és kortyolt bele italába.
 - Mond csak, megfordult már a fejedben az, hogy a titokzatos hódolod, ki lehet? – Ismét egy olyan kérdés, ami teljesen más irányba tereli figyelmét. Nem szívesen akart erre válaszolni, de mégis megtette.
 - Nem is egyszer. – Mosolyodott el, de mire folytathatta volna barátnője lelépett. Mérgesen tekintett körbe, hiszen ez eléggé bunkó dolog volt tőle, vagy szimplán csak megőrült és képzelődött. Megrántva vállát próbált koncentrálni, mégsem ment. A régi emlékek újra felszínre törtek, így meggondolva besietett egyenesen a szobájába és az ágyra dőlt. Sírni való kedve volt, de helyette a fülhallgatón keresztül elindította kedvenc számát és percekkel később már mély álomba merült.
 Másnap reggel nem várt dologra lett figyelmes. Freya a szerkényéből kipakolva dobálta bele ruháit egy nagyon nagy bőröndbe. Felülve az ágyon megdörzsölte szemeit. Fogalma sem volt, hogy ez most egy álom vagy éppen a valóság. Megcsípve karját döbbent rá, hogy nem álomországban van, felállt és megállította barátnőjét a tevékenységben.
 - Mi a fenét csinálsz? Hova megyünk? – Értetlenül tette fel a kérdést, melyen a lány csak elmosolyodott.   - A szüleid idetelefonáltak, hogy holnap utaznak haza és pakoljunk össze. – Jelentette be vidáman.  – Az egész nyarat ott töltjük. – Ujjongott. Stella megszólalni sem tudott az előbb hallottak miatt. Nem gondolta volna, hogy ez lesz, de hát a munka is itt van, és nem adnak egész nyárra szabadságot, de mielőtt feltette volna ezt is, barátnője az asztalon lévő gépre mutatott. Az e-mailt megnyitva olvasta végig figyelemmel, melyben az szerepel, hogy felújítás alatt áll az üzlet így a nyáron bezár. Megkönnyebbülten dőlt hátra a székben, nem kell rúgták ki őket, hogy nem adtak egy teljes nyári szabadságot. Megragadva pakoló barátnője kezét nézett rá.
 - Majd én befejezem. Menj, pakolj te is. -  Mosolyogva lépett ki a szobából magára hagyva Stell-t. Fogalma sem volt, hogy milyen lesz újra otthon lenni, hiszen régen látta már az ottaniakat, akiket szívből szeret, de legfőképpen Rosie-t, aki a mindene volt.
 A hosszadalmas gondolkodás után nekiállt összepakolni bőröndjébe a legfontosabb dolgokat. Miután késznek nyilvánította magát a lakásban kezdett rendet rakni, ne legyen, felfordulás mikor elhagyják.
 A nap további részében, miután mindent elvégeztek fogalmuk sem volt, hogy mihez kezdjenek. Freya felállt és percekkel később egy nagyon csinos ruhában tért vissza.
 - Megünnepeljük, hogy Sydney-ben nyaralunk! – Stella-nak semmi kedve nem volt a bulihoz, de ellenkezni nem igazán lehetett barátnőjével, hiszen akaratos, és amit el akar érni, azt el is éri. A lány elindult a szobájába és kissé üres szekrényében kezdett kutakodni. Nem tudta mit vegyen fel, de égül egy fekete szakadt farmer és egy csinosabb ing mellett döntött, melyet a kapott bőrdzsekivel dobott fel. Leheletnyi smink, kiengedett haj a tükörbe nézve meg volt elégedve a végeredménnyel így kényelmes cipőbe belebújva indultak el otthonról. 
Az utcákon sétálva botlottak bele egy szórakozóhelybe, ahol hosszú sor állt a bejáratnál, a zene dübörgött bentről. Nem igazán az ő stílusuk volt, de mégis bementek. Hogy hogyan? Mindent köszönhetnek a karrierjüknek, hogy híresebbé váltak, de mégsem foglalkoztatta őket ez annyira. Belépve Stell dobhártyája majdnem kiszakadt a hangos zenétől, de csak Freya nyomában akart maradni, aki rögtön az italos pult felé sietett. Stella igyekezett a lépést tartani szerencséjére sikeresen átvergődte magát a tömegen. Leülve az egyik székre rögtön egy pohár alkoholt helyeztek elé és a vele szemben álló barátnője kacsintva koccintott vele, majd meghúzva azt folyt végig torkán a maró italt. Arckifejezése is mutatta, mennyire nem fogyaszt ilyet, de mire kezéből letette a poharat már a következő kör volt előtte. Szem-forgatva nyúlt érte és húzta le azt is, de már érezte, hogy kicsit megártott neki, de két kör nem igazán volt elég. A dupláját itta meg, de az már nagyon meg is ütötte. Ellenkezni nem tudott, nem is tett ellene semmit.
 Felállva helyéről próbálta a mellékhelyiséget megcélozni, de nem egyenes járása csak nehezítette. Mire a célhoz érkezett volna teljesen elvesztette az egyensúlyát és összeesett volna, ha ezt valaki nem akadályozza meg. A derekánál fogva segítették fel, de mikor megpillantotta, hogy ki az illető egyszerűen nem hitt a szemének és elájult. Sötétségbe borult minden…

---------------------------------------------------------------------------------------------
Sajnálom, hogy ilyen rövid lett, de mindent nem akartam már elárulni rögtön ebben a részben, amit remélem megértettek, de talán a szerdai részben kiderülhet minden.
Legyen szép napotok!
Ölel, I.Heni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése